Szerzők és olvasók

MEGJELENT: 2016. június 15. | SZERZŐ: Rácz András

A mögöttünk hagyott héten lezajlott 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozatán több, mint ezer dedikáltatásra, találkozásra, beszélgetésre nyílit lehetőségük azoknak, akik szívesen találkoztak a népszerű és a ma még kevéssé ismert szerzőkkel.
A Vörösmarty téren, a Könyvtárellátó pavilonjánál ugyancsak felvonultak hírességek és egyelőre kevésbé híres alkotók, hogy találkozhassanak olvasóikkal.


Péntek délután Polgár Ernő és Szimenovov Todor várta az olvasókat, szombaton Bálint György (Bálint gazda), Szappanos Csenge, Lackfi János, Lajos Mari és Tölgyesi Lívia dedikált, vasárnap pedig Beck Andrea, Bán Mór és Fazekas Attila, Telegdi Ágnes, Berg Judit, Tóth Krisztina, Bosnyák Viktória, Rippl Renáta illusztrátor, Bernát Barbara illusztrátor, Dr. Gyarmati Andrea és Gyócsi László találkozhatott az olvasókkal.

Sajnos a kiszámíthatatlan időjárás, az időnként leszakadó ég nem csak a téren sétáló könyvmolyok számára tette nehézkessé a válogatást, de olykor a szó legszorosabb értelmében is elmosta a találkozásokat. A könyvünnepünket ostromló zivatar, vagy pontosabban a felhőszakadás okozta zűrzavar miatt, sajnos nincs mindenkiről képünk.

Persze, amikor éppen nem esett, vagy csak szemerkélt, az olvasók is fellelkesültek, és nekiláttak, hogy felkutassák a közeli kávézókból előmerészkedő, s dedikáló-asztalaikhoz visszaülő szerzőket. A népszerűbb alkotók előtt hosszú sorok kígyóztak, az pályakezdő fiatalokkal pedig az érdeklődőbb olvasók kezdeményeztek beszélgetést.

S, ha már kezdeményezés: akadt olyan szerző, aki felismerte a marketing jelentőségét, s kilépve az alkotó arisztokratikus szerepéből, maga szólított meg minden arra sétálót: ismeri-e a könyvét, érdekli-e a téma, volna-e kedve megismerni a kötet izgalmas tartalmát…

Meg persze olyan szerző is akadt, aki semmiképpen nem tudott megszabadulni a magára öltött póztól. És ennek kapcsán, hadd mondjam el: van olyan írónk, akiről azért nem készült fotó, mert közölte, ő nem tereptárgy, hogy csak úgy fényképezgessék…  Megosztás

Egypercesek

Borzongató mesemonszun Indiából

Borzongató mesemonszun Indiából

A szerző ezúttal a szubkontinens lakóinak különleges élettörténeteire koncentrál

Március 21-én a szerelem lesz a téma

Huszonegy mű más-más szemszögből mutatja be a szerelem témáját, egy-egy extrém helyszínen

Oliver és Vlagyimir beszélgetnek

A nagypolitika egy olyan mélyvíz, melybe nem úszógumival, hanem tengeralattjáróval kell bemártózni

Egy könyvtáros csak könyvet lophat

Egy könyvtári dolgozó két éven keresztül könyveket és folyóiratokat lopott, majd eladta azokat

Magyarnak lenni büszkeség

Hangoskönyv a magyar történelemről

Feliratkozás a hírlevélre

Email