Új ügyvezető igazgató a KELLO élén

Arany László Tamás, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. jelenlegi ügyvezető igazgatójának kinevezését 2015. január 15-ei dátummal megszünteti, a társaság felügyeletét gyakorló minisztérium vezetője, Balog Zoltán, emberi erőforrások miniszter.  A feladatok ellátásával ezt követően Tőczik Zsoltot bízza meg.

Cél a tankönyvellátás színvonalának emelése

A Köznevelésért Felelős Államtitkárság pénteki közleményéből kiderül, a vezetőváltás indoka, hogy a magas színvonalú, a képességeknek megfelelő oktatás és nevelés biztosításához alapfeltételül szolgáló tankönyvellátással kapcsolatos folyamatok változtatást igényelnek.
Az államtitkárság továbbá közölte: „Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tanulók időben megkaphassák tankönyveiket, egyrészt a vonatkozó jogszabályok módosításával és az eljárások további racionalizálásával, másrészt a feladatok végrehajtásának szigorúbb felügyeletével.”

Az eddigi irányítás alatt számos fejlesztés ment végbe a Könyvtárellátó életében

A több évtizedes múltra visszatekintő Könyvtárellátó életébe nagy változást hozott, hogy - a 2013/2014-es tanévtől bevezetett állami tankönyvforgalmazás új rendszerének eredményéül - az országos tankönyvellátást is ellátja. A társaság megtartva kiemelkedően közhasznú szerepét, az új feladatok gördülékeny működése érdekében elektronikus információs rendszert vezetett be, melyhez új arculat és felhasználóbarát informatikai megoldás is párosult.
Emellett, a tankönyvellátást segítendő úgynevezett KELLO Infopontok nyíltak az ország valamennyi megyeszékhelyén, melyek ügyfélszolgálatként és üzletként is funkcionálnak.
Az oktatásban résztvevők minél jobb kiszolgálása érdekében webáruház indult, ahonnan a beérkező új könyvek azonnal megrendelhetők, továbbá a vásárlók széleskörű tanszerkínálatból is választhatnak.

A közösségi média fejlődésével is felvéve a ritmust, a Könyvtárellátó is elérhető vált a Facebookon, ahol zömmel a szintén a KELLO által üzemeltetett Könyvkultúra Magazinon megjelent cikkek, illetve a KELLO-val kapcsolatos legfrissebb hírek jelennek meg.


Az új ügyvezető tapasztalt a vállalatirányításban
Tőczik Zsolt, a KELLO leendő ügyvezetője kiterjedt vezetési tapasztalattal rendelkezik.  Korábban tizenhárom éven át dolgozott a Procter & Gamble-nél Budapesten, Belgiumban és Angliában. 2005-től a Fonyódi Ásványvíz Kft. ügyvezető igazgatója volt, 2007-től pedig az Expressz-csoportot vezette.