Elérhetőbbé tenni a tudást

MEGJELENT: 2014. augusztus 29. | SZERZŐ: Varga Dóra

Péntek délelőtt Arany László Tamás, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) ügyvezető igazgatója előadásával, kezdetét vette a KELLO két napos, ingyenes nyílt napja a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A nyílt napon – a pénteki szakmai délelőtt után – délután és szombaton egész nap kedvezményes vásárral, és ajándékcsomaggal várják a KELLO munkatársai és a vállalat partnerei a szülőket, pedagógusokat, érdeklődőket.

Meghívni a szülőket és a pedagógusokat

Az ügyvezető megnyitójában kiemelte, hogy e rendezvény célja hagyományteremtő. A társaság a jövőben évről évre szeretné meghívni a szülőket és a pedagógusokat erre a „tanév kezdet könnyítő rendezvényre”. Hiszen a vásárral egybekötött két napos eseményen számos kedvezménnyel, széles tanszer- és taneszközkínálattal várják az érdeklődőket, így helyszínen beszerezhető minden, ami a tanévkezdéshez kell. Hangsúlyozta, hogy a KELLO fontosnak tartja, hogy teljes körűen tudja segíteni a pedagógusok munkáját. „Ugyanis a minőségi oktatás záloga a korszerű tanszer, taneszköz ellátás.”

Az ügyvezető beszélt a KELLO több évtizedes múltjáról és megújulásáról. Az 1991-ben, a könyvtárak színvonalas kiszolgálására, az olvasáskultúra fejlesztésére alapított cég, a 2013/2014-es tanévtől bevezetett állami tankönyvforgalmazás új rendszerének megfelelően – egyedüli állami könyvforgalmazóként, nonprofit jelleggel – az országos tankönyvellátást is biztosítja.

„A visszajelzések nagyon pozitívak az egyszerűbb, egycsatornás rendszerrel kapcsolatban” – fejtette ki Arany László Tamás.

Személyes kapcsolat
Idén ősszel már elmondható lesz, hogy az országban két intézményt is teljes körűen a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. szerelt fel taneszközökkel, a padoktól, a tornatermeken át a könyvtárig. Az egyik ilyen iskola Törökbálinton található, a másik, amely ősszel készül el pedig Szigetszentmiklóson. Kitért arra is, hogy együttműködésben a Nemzeti Kulturális Alapprogrammal több sikeres programban is részt vesz a KELLO.
„Ez az új arculat azt üzeni, hogy ez már más, ez már több, ez már sokkal-sokkal több, mint ami korábban volt” – emelte ki az igazgató. Hozzátette, hogy „Fontos az, amivel találkozik a felhasználó, így már ezzel az arculattal fogadjuk az érdeklődőket a KELLO-Infopontokban. Ezt láthatják a webshop felületére látogatók, illetve az új informatikai rendszert használó iskolák, de hamarosan a könyvtárak is.”

– mondta az arculatváltás kapcsán. A vállalat megújulásával kapcsolatban felhívta a figyelmet a Könyvkultúra online magazinra, illetve a társaság facebook oldalára is, egyúttal bejelentette, hogy hamarosan megújul a Kódex Könyváruház, amely a közeli jövőben barátságosabb, nyitottabb, korszerűbb környezetet biztosít majd a vásárlóknak. Hangsúlyozta az idéntől már országosan elérhető KELLO-Infopontok fontosságát, melyek az összes megyeszékhelyen megtalálhatók, s melynek budapesti irodája a Kódex Könyváruházban működik. Arra is felhívta a figyelmet: azzal, hogy személyes kapcsolatot biztosítanak a szülők számára, sokkal gördülékenyebben működik a kiszolgálás.


Átadni a tudást

A belvárosi Károlyi Palotában megrendezett nyílt nap szakmai délelőttjén Arany László Tamás megnyitója után is a tudásé volt a főszerep. Az előadók mindegyike arról beszélt, hogy miképpen lehet átadni, miképpen lehet hozzáférhetőbbé, elérhetőbbé tenni a tudást a gyerekek, vagy éppen a felnőttek számára.

Az előadások közül kiemelkedett Vitéz Gyöngyvér, egyszervolt.hu oktatás-fejlesztési igazgatójának bemutatója arról, hogyan működik a vállalkozás által kifejlesztett, az egyszervolt.hu felületén elérhető Okos Doboz. A készség-, képességfejlesztő digitális taneszköz a tantervhez kapcsolódó játékos feladatokat tartalmaz az 1-4. évfolyamok számára. Ugyancsak elgondolkodtató előadást tartott Mihályi Edit, gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus, logopédus a Radosza-gyűrűk gyakorlati tapasztalatairól. Az új játék elsősorban a kisiskolásokat segítheti az olvasás, betűvetés elsajátításában.  Rácz András, a Könyvkultúra Magazin főszerkesztője arra hívta fel a figyelmet, hogy a könyv – terjedelme, szerkesztettsége, belső logikája okán – az emberi gondolat legteljesebb formája. Ebben a tekintetben a könyv az emberi tudás csúcsteljesítménye. Olyan értékvilágot közvetít, amit nem közvetíthet semmi más, olyan élményeket kínál, amit nem pótol a film vagy az internet, olyan tudást hordoz, ami nem ismerhető meg másképp, csak éppen a könyvek által.

Az előadások alatt, illetve pénteken és szombaton egész nap a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Károlyi Palota udvarán kedvezményes tanszer- és taneszközvásárral, ajándékcsomagokkal várja a KELLO és a vállalat partnerei a szülőket, pedagógusokat.

 

 

Címkefelhő
Megosztás

Egypercesek

Oliver és Vlagyimir beszélgetnek

Oliver és Vlagyimir beszélgetnek

A nagypolitika egy olyan mélyvíz, melybe nem úszógumival, hanem tengeralattjáróval kell bemártózni

Egy könyvtáros csak könyvet lophat

Egy könyvtári dolgozó két éven keresztül könyveket és folyóiratokat lopott, majd eladta azokat

Magyarnak lenni büszkeség

Hangoskönyv a magyar történelemről

Amikor a sci-fi mester politika thrillert ír

A nyomozás során gyorsan rájönnek, hogy rendkívül nagy a tét

Picasso- Pápán

Művei absztraktok, néha kubisták, néha líraiak

Feliratkozás a hírlevélre

Email