Pszichológiai elemzés a Balatonról

MEGJELENT: 2020. november 25., szerda | SZERZŐ: László T. András

Mirtse Zsuzsa, Lányi Gusztáv és Döme Barbara kapta Az év legsikeresebb szerzője 2020 díjakat.

Kép forrása

Mirtse Tizenhárom bűvös tükör; Lányi Gusztáv Fenntartható? Fejlődés? Pszichológiai elemzés a Balatonról; Döme Barbara pedig a Nők a cekkerben. Történetek Skizofréniából című kötetét díjazták az elismeréssel.
A díjat azok a szerzők kapják, akiknek a könyveit a legnagyobb példányszámban vásárolták meg az elmúlt évben és akik maguk is sokat tettek kötetük népszerűsítéséért. Az elismerést az elmúlt években többek között Csender Levente, Farkas Wellmann Endre, Jókai Anna, Nagy Zsuka, Szakály Sándor, Szakolczay Lajos, Szalay Károly és Ughy Szabina nyerte el.
Kihirdették az Oláh János szerkesztői ösztöndíj idei nyerteseit is: az ösztöndíjra 2020-ban 42 pályázat érkezett és nyolc szerkesztő két évre, négyen pedig egy-egy évre kapták meg a havi bruttó 200 ezer forinttal járó támogatást. Az ösztöndíjat az Emberi Erőforrások Minisztériuma alapította, a 2020-as pályázatot a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) írta ki.
A járványhelyzet miatt zártkörű díjkiosztón Mezey Katalin Kossuth-díjas író beszélt a Széphalom Könyvműhely elmúlt harminc évéről. 
Az est felvétele elérhető a Magyar Napló Kiadó közösségi oldalán. olvasható a közleményben.
Megosztás