Alain Rickman naplói

MEGJELENT: 2020. november 30., hétfő | SZERZŐ: R.G.

Könyvalakban adják ki a népszerű brit színész, Alan Rickman naplóit, amelyeket több mint 25 évig vezetett. A kötet 2022-ben kerülhet a boltokba - értesült a Variety.com.

Kép forrása
 
2016-ban hunyt el Alan Rickman, Golden Globe- és BAFTA-díjas brit színész, akit sokan a Harry Potter-filmek Piton professzoraként ismernek.
A színész 27 kötetnyi kézzel írott, páratlanul részletes és gazdag naplója élete és pályafutása több mint 25 évét öleli fel. A naplókban a magánéletével és színészi munkáival kapcsolatos gondolatait is papírra vetette, de barátságokról és politikáról is írt. Gyakori színházlátogatóként beszámolt a darabokról, amiket látott, és kulisszák mögötti történeteket is leírt a Harry Potter-filmek forgatásairól, amelyekben 2001 és 2011 között maga is részt vett. Természetesen beszámolt más filmszerepeiről is, köztük az Igazából szerelem, az Értelem és érzelem, valamint a Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés című produkciókról
A naplókat, melyeket egészen haláláig vezetett, a kilencvenes évek elején kezdte írni azzal a céllal, hogy egyszer majd megjelenjenek.
A hasnyálmirigyrákban szenvedő színész 2016-ban, 69 évesen hunyt el.
A naplók kiadási jogait a Canongate kiadó szerezte meg. A The Diaries of Alan Rickman címmel 2022-ben megjelenő könyv szerkesztője Alan Taylor.
Rickman özvegye, Rima Horton a The Guardiannek elmondta: nagyon örül neki, hogy a Canongate kiadja a naplókat, amelyek nemcsak a színész Alan Rickmant mutatják be, hanem humorát, éles szemét, szakmai tudását és a művészet iránti elkötelezettségét is.
Taylor szerint Rickman írása „anekdotikus, indiszkrét, szellemes, pletykás és teljesen őszinte. A naplók páratlan bepillantást engednek egy figyelemre méltó színész mindennapi életébe, akit az Egyesült Államokban éppúgy szerettek, mint az Egyesült Királyságban.”
Megosztás