Kaposfest a csúcsra tör

Megjelent a Kaposfest részletes programja: az augusztus 16. és 19. között zajló kulturális fesztivál fellépőinek névsora és a koncertek időrendje a www.kaposfest.com honlapon érhető el.

Kép forrása

A szokásos egy hét helyett négynaposra, de a korábbiaknál színesebbre tervezik az idei Kaposfestet. A programkínálat klasszikus zenei csemegékből és ritkán hallható darabokból áll, így Mozart, Vivaldi, Bach, Weber, Saint-Saëns, Mendelssohn, Dvořák és Beethoven egyes művei is felcsendülnek a Szivárvány Kultúrpalotában, a Vígasságok terén, a Csiky Gergely Színházban, a református templomban és az Együd Árpád Kulturális Központban.
A szervezők kifejezetten ügyelnek a pandémiás időszak szabályainak betartására, ezért a helyszíneken csökkentett nézőszámot engedélyeznek, ugyanakkor a délelőtti koncerteket megduplázzák, méghozzá úgy, hogy az egymást követő hangversenyeken meglepetésdarabok lesznek. Hozzátették, hogy több koncertet élőben közvetítenek a Kaposfest Facebook-oldalán.
A megújult arculatú, ettől az évtől Kaposfest - Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál néven futó eseményen a szólistákkal, valamint a zenekari muzsikusokkal együtt mintegy száz művész lép színpadra. A fellépők között van a fesztiválalapító Kokas Katalin hegedű- és brácsaművész, Kelemen Barnabás hegedűművész, továbbá Baráth Emőke és Miklósa Erika operaénekes, Horváth Bence Dániel nagybőgős, Baráti Kristóf, Kirill Troussov, Marc Bouchkov hegedűművészek és Várdai István csellóművész. Szerepel Szűcs Máté brácsaművész, Julien Quentin és Fejérvári Zoltán zongoraművész, valamint Pál István Szalonna népzenész. Koncertet ad továbbá a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Camerata Pelsonore és a Budapest Jazz Orchestra.
Az érdeklődők a nyitókoncertet megelőző napon, augusztus 16-án egy workshop keretében ellátogathatnak próbákra, részt vehetnek műhelybeszélgetésen és világhírű művészek mesterkurzusain.
A Kaposfest lesz a pandémiás időszakot követő első hazai nagyszabású komolyzenei programsorozat, amelynek előkészületeit az összefogás és az elkötelezettség jellemzi.