Virtuális térben a PIM

Határozatlan ideig a virtuális térbe költözik a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM), amely folyamatosan frissülő digitális tartalmakkal teszi továbbra is láthatóvá kiállításait és gyűjteményeinek anyagait.

Kép forrása

A Daróczi József emlékére rendezett, Isten homorú arcán című kiállításukat virtuálisan nyitotta meg a Petőfi Irodalmi Múzeum, melynek videóüzenete megtalálható a múzeum Facebook oldalán. Az érdeklődők hamarosan a PIM honlapján is betekintést nyerhetnek a tárlatba.
A múzeum archív adatbázisából virtuálisan bejárhatóvá tették a honlapon a 2017-ben, Szabó Magda 100. születésnapja alkalmából készült Annyi titkom maradt... című kiállítást. Emellett virtuálisan végigjárhatják az érdeklődők az Önarckép Álarcokban című Arany Jánosnak szentelt tárlatot is.
A honlapon mindenki számára elérhetővé tették adatbázisaikat, a PIM által előfizetett adatbázisokhoz és szótárakhoz is elérhetőséget biztosítottak, továbbá összegyűjtötték a szabadon elérhető adatbázisok és folyóiratok listáját is.
Mindemellett a PIM Youtube csatornájára folyamatosan kerülnek fel videó- és hanganyagok a PIM korábbi programjainak felvételeiből, hamarosan láthatóak lesznek a PIM megbízásából készült József Attila-díjas írókkal készült portréfilmek is, továbbá a PIM Médiatárának archívumából a PIM Spotify podcastján osztanak meg ritka hangfelvételeket.

A Pimmédia oldalon ritka hangfelvételek találhatók meg: a Digitális Irodalmi Akadémia biztosította keretek közt az alkotók tolmácsolják műveiket: „Hallgassuk meg Babits Mihály előadásában az Esti kérdés című versét vagy fedezzük fel azt, hogyan emlékezik vissza Kocsis Zoltán Pilinszkyvel való megismerkedésükre”.