Rézkirályság: mágikus második rész

Folytatódik Shannon A. Chakraborty bűbájos, mágiákkal teli Dévábád fantasy-sorozata. A Rézkirályság című kötet, mely talán még az első résznél is jobb, nemrégiben már magyarul is megjelent.

Kép forrása

„Felejthetetlen kaland, tele csodálatos mágiával, szerethető szereplőkkel és csavaros intrikákkal: ezeket mind nyújtja Shannon A. Chakraborty Bronzváros című első fantasy-ja, mely a műfaj magyar rajongóinál is hódító útra indult” – írtuk nemrég. Az első kötet ajánlójánál már elárultuk, hogy van folytatás, ami nem más, mint a Rézkirályság. A második rész a kritikusok szerint legalább olyan jó, mint az első, vagy talán még jobb is. Minden ott folytatódik, ahol a Bronzvárosban abbamaradt, Chakraborty a folytatásban is egy olyan történetet hozott, amivel nem lehet betelni. A Paste Magazine szerint a Dévábád sorozat éppolyan jól mutatja be az udvari intrikákat és a háború szörnyűségeit, mint a Trónok harca.
S. A. Chakraborty Bronzvárosban megteremtett világában a dzsinnek egyetlen csettintéssel lángokat idéznek, a vizeket pedig áthatja az ősi mágia. A bűbáj pedig számtalan veszélyt hordoz magában, amit már főhősünk, Nahri, a legjobb kairói szélhámos meg is tapasztalt.
A történet folytatásában a csatában elesett Dára, Dévábád pedig bezárkózott. Nahri ekkor kénytelen egy új utat keresni magának, a szívét elrabló testőr és a barátjának tekintett herceg bölcsessége nélkül. Ráadásul, a király az egykor az ő családját illető trónusról tartja szemmel, és egyetlen ballépés a törzse végét jelentheti.
Ali herceget mindeközben száműzik, mert szembeszállt apjával, mindezt tetézi, hogy orgyilkosok üldözik. A túléléshez kénytelen azokra a félelmetes képességekre támaszkodni, amelyekkel a máridok – a kiszámíthatatlan vízszellemek – ajándékozták meg. Ez azonban azzal jár, hogy feltárja családja egy rég eltemetett titkát.
Az érkező új évszázad miatt a dzsinnek ünneplésre gyűlnek össze Dévábád bronzfalai közt, de egy láthatatlan fenyegetés, egy különös erő kezdi veszélyeztetni a várost. A megmeneküléshez pedig egy olyan harcosra van szükség, aki a világok között ragadt, és meghasonlott az elkerülhetetlen erőszakos kötelessége és a talán kiérdemelhetetlen béke között…