Mesékkel várhatjuk az ünnepeket

Vidám, ünnepekre készülő programokkal várja a kicsiket és a nagyokat az Első Ünnepi Könyvvásár a Petőfi Irodalmi Múzeumban (Budapest, 1053 Károlyi utca 16.). A november huszonharmadikán tartandó családi délelőtt minden programja ingyenes.

Kép forrása

Vicces felolvasószínházzal mutatkozik be A kalózkapitány papagája, akit M. Kácsor Zoltán új kötetéből, A boszorkány seprűje című könyvből varázsolnak elő a Katona József Színház művészei. 
Az előadás után M. Kácsor Zoltán, meseíró és Horváth Ildi, illusztrátor dedikálják kötetüket.
Népmese az egész világ – a Diafilm új és régi meséit adja elő Mária Bajzáth, majd Az állatok karácsonya címen fiával, Probojcsevity Iván közösen írt ünnepváró kis könyvét mutatja be játékkal és mesével. A szerzőpáros a közös mese után dedikálja a könyvet. 
Ugyancsak játékkal várja a gyerekeket Sárvári Györgyi, akinek új könyvéből megtudhatja az olvasó, Hogyan győzd le a félelmeidet? 
A folytatásban kiderül, milyen lehet Az állatok karácsonya, mekkora galibát okoz a Kalapos Macska, és ott lesz Geronimo és Tea Stilton is. 
A mesés matiné ideje alatt folyamatosan lesznek kézműves foglalkozások, karácsonyi ajándékkészítéssel és természetesen kedvezményes könyvvásár is várja a gyerekeket és felnőtteket.
A program teljes ideje alatt a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében felállított sátorban 10-20-30%-os kedvezménnyel vásárolhatóak meg a Libri Könyvkiadó, a Helikon Kiadó, Jelenkor Kiadó, a Park Könyvkiadó, a Kolibri Kiadó, a Scolar Kiadó, a Kalligram és a Jaffa Kiadó könyvei az Első Ünnepi Könyvvásáron, mely november 22-től december 15-ig lesz nyitva.