Meg se kínáltak

A nagy sikerű Addig se iszik irodalmi paródiái után Bödőcs Tibor önálló regényt írt Meg se kínáltak címmel. A kötet a stand-upok világához áll közelebb, és úgy vág elképesztő erővel gyomorszájon, hogy közben viccesebb, mint bármi, amit eddig csinált a szerző.

Kép forrása

A kötet bemutatója a közelgő Margó Irodalmi Fesztiválon várható, október 12-én szombaton, 19 órakor a Várkert Bazár Nagyszínpadán. A szerzővel Winkler Nóra beszélget, s a bemutatót követően a szerző dedikálja is kötetét.
Regény Magyar Oszkár szobafestő története. Ízelítőnek álljon itt pár sor a kötetből: „Ha megkérdezik tőlem, ki vagyok, én csak azt mondom: Oszkár, tisztelettel, tőlem színes a világ. Nem így indultam, de ez lettem, így estem, így puffantam. Annak idején a rajztanárom, a Tóni bácsi szólt finoman a szakközépben, már a legelső órán, hogy Oszikám, drága, maga festőművésznek született, tossza meg a ló! Tényleg, ha akartam, bal lábbal lerajzoltam én a jachton pucsító Claudia Schiffert, a jobbal meg a Csauseszku házaspár kivégzését. Ja, te arra a kivégzésre nem is emlékezhetsz, mert még meg se születtél, Gyöngyike, de én láttam a tévében, a Panorámában. Te, az olyan volt, mint egy birkaherélés a sándorházi faluvégen. Cukorspárgával kötözték meg őket! Viszont a Szaddám Huszeint már te is láthattad. Az meg úgy bújt elő abból a krumplisveremből a CNN-en, mint akihez megjöttek a fináncok, pont akkor, mikor főzi a napfény ízét, titokban.”
Bödőcs Tibor, mint azt mindannyian tudjuk, Búcsúszentlászlón nőtt fel. Saját legendáriuma szerint, amikor először megszólalt, azt mondta: Švejk. Később, az óvodában egy részeg Hrabal volt a jele. 
Szálinger Balázs kritikája így fogalmaz: „Bödőcs Tibor első regénye a magyar vidék iránt érzett rajongás, aggódás és szeretet műve. Amennyire nyomorult, annyira mulatságos.”