Hamupipőke Hamburgban

MEGJELENT: 2019. szeptember 12., csütörtök | SZERZŐ: László T. András

A Grimm testvérek mesevilágát megidéző különleges élménykiállítás nyílt Hamburgban. Több mint kétszáz éve számítanak bestsellernek és semmit sem veszítettek varázsukból – mondta Matthias Kammermeier, a kiállítást szervező cég elnöke.

kép forrása

1785. január 4-én született Jacob Grimm német meseíró és mesegyűjtő. Neki és testvérének, Wilhelmnek köszönhetjük a Hamupipőke, a Piroska és a farkas, a Csipkerózsika című meséket. Nincs gyerek, aki ne ismerné Hófehérkét vagy Holle anyót. A Grimm-mesék és a bennük bemutatott világok kultúrtörténetünk felbecsülhetetlen kincsei közé tartoznak. Így nemcsak érthető, de nagyon is fontos cél, hogy a meséket a legkorszerűbb élményprogramokkal is bemutassuk a gyerekeknek. 
Az új kiállítás látogatói háromezer négyzetméteren élhetik át a mesehősök érzelmeit: hősiességet, bátorságot, szerelmet, félelmet, árulást és vágyakozást – közölték korábban a rendezők. A kiállítást szervező Märchenwelten cég koncepciójának fontos részei a multimédiás és interaktív elemek. A bejáratnál mindenki kap egy chipet, amely elraktározza az életkorát, a nemét és az általa beszélt nyelvet, így az összes állomás a látogatóhoz alkalmazkodik. Számos újdonságot lehet majd kipróbálni a kiállításon, például interaktív padlókés falak fognak működni, amelyek a mozgásra reagálva változnak. A digitális technológiának köszönhetően a mesefigurák megelevenednek a nézők előtt.
A szervezők évente mintegy háromszázezer vendéggel számolnak.
Megosztás

Egypercesek

Eldönthetjük, hogy hogy kívánunk kipusztulni

Eldönthetjük, hogy hogy kívánunk kipusztulni

Ami tegnap még kétségesnek tetszett, arról mára kiderülhet, hogy alapvetés

Katalán költő kapta a Cervantes-díjat

Az ibériai kultúra egységét kifejező gesztus

Ahol a folyami rákok énekelnek

Szerelem, magány, természet, ösztönök, előítéletek

Rajzfilmünnep a Mézga-családdal

„Számos helyszínen lesznek kísérőprogramok, beszélgetések, a gyerekeknek kreatív foglalkozások”

Adyt énekel a Makám

Az Ady-műsor a bécsi Collegium Hungaricum felkérésére, a költő halálának századik évfordulója alkalmából született