Hamupipőke Hamburgban

MEGJELENT: 2019. szeptember 12., csütörtök | SZERZŐ: László T. András

A Grimm testvérek mesevilágát megidéző különleges élménykiállítás nyílt Hamburgban. Több mint kétszáz éve számítanak bestsellernek és semmit sem veszítettek varázsukból – mondta Matthias Kammermeier, a kiállítást szervező cég elnöke.

kép forrása

1785. január 4-én született Jacob Grimm német meseíró és mesegyűjtő. Neki és testvérének, Wilhelmnek köszönhetjük a Hamupipőke, a Piroska és a farkas, a Csipkerózsika című meséket. Nincs gyerek, aki ne ismerné Hófehérkét vagy Holle anyót. A Grimm-mesék és a bennük bemutatott világok kultúrtörténetünk felbecsülhetetlen kincsei közé tartoznak. Így nemcsak érthető, de nagyon is fontos cél, hogy a meséket a legkorszerűbb élményprogramokkal is bemutassuk a gyerekeknek. 
Az új kiállítás látogatói háromezer négyzetméteren élhetik át a mesehősök érzelmeit: hősiességet, bátorságot, szerelmet, félelmet, árulást és vágyakozást – közölték korábban a rendezők. A kiállítást szervező Märchenwelten cég koncepciójának fontos részei a multimédiás és interaktív elemek. A bejáratnál mindenki kap egy chipet, amely elraktározza az életkorát, a nemét és az általa beszélt nyelvet, így az összes állomás a látogatóhoz alkalmazkodik. Számos újdonságot lehet majd kipróbálni a kiállításon, például interaktív padlókés falak fognak működni, amelyek a mozgásra reagálva változnak. A digitális technológiának köszönhetően a mesefigurák megelevenednek a nézők előtt.
A szervezők évente mintegy háromszázezer vendéggel számolnak.
Megosztás

Egypercesek

Látogatható örökség

Látogatható örökség

Azok a műemléképületek, amelyek általában zárva vannak a nagyközönség előtt, ingyen és szakszerű vezetéssel fogadják a látogatókat

Borirodalom a Várkertben

A magyar bor hungarikum, a magyar kulturális hagyomány fontos része

Indul a Lázár Ervin Program

„Egyetlen esemény is képes megváltoztatni egy életet, beindítani egy tehetséget”

Célkeresztben a visegrádiak és a törökök

A Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Lumen Kávézóban és az A38 hajón várják az érdeklődőket

Amerikai elismerés Krasznahorkainak

Az évente több kategóriában odaítélt National Book Awardot az Egyesült Államok egyik legjelentősebb irodalmi díjának tartják