Így mulat a magyar elit

Az egész világon, akárhol is járjunk, mindenhol megvannak a szokások a szórakozásra. A legtöbben képesek a normalitás keretei között maradni, de vannak, akik nem foglalkoznak semmiféle gáttal. Nem érdekli őket, hogy kit zavarnak, nem törődnek a következményekkel, és nem törődnek a pénzzel. 

Kép forrása

A világ legnagyobb „partiarcai”, nem meglepő módon a leggazdagabb körökből kerülnek ki, mégpedig jobbára azok közül, akik frissen szerezték vagyonukat. Élvezik, hogy bármit megtehetnek és meg is tesznek bármit. Persze a buliőrületen kívül józan és számító mindennapjaikban gondoskodnak róla, hogy életüket ne befolyásolja az, ami az éjjel történik. Nem csoda, ha nehéz bekerülni az efféle körökbe, és éppen ezért lehet érdekes Kordos Szabolcs Így mulat a magyar elit című könyve a kissé titokzatos társaság szokásairól. 
Belelapozva olyan, mint egy élménybeszámoló erről a különös és többségünk számra nem is annyira vonzó világról, de ennél azért, ha nem is sokkal, de többről van szó. Kordos Szabolcs Hungary sorozatának legutóbbi példánya ez. Az öt könyvből álló sorozat több szemszögből mutatja be Magyarország rejtettebb világát: Taxisvilág Hungary, Turista from Hungary, Eszem-iszom Hungary, Airport Hungary és Hungary by night, avagy Így mulat a magyar elit
Jó oldala a könyvnek, hogy megmutatja egy a szórakoztatóipar sokunk előtt ismeretlen vetületét. Interjúk a titkos rendezvényeken dolgozott csaposokkal, rendezvényszervezőkkel, kísérőkkel... Közel kerülünk a fergeteges bulikhoz, igaz be nem léphetünk a zártkörű partikra. 

De nem ez az igazán zavaró. A könyv rengeteg olyan témát érint, amiről mélyebb következtetéseket lehetne levonni. A szerzőnek azonban erre nincs igénye. Csak leírja az összegyűjtött sztorikat, mint érdekességeket, s nincs megjegyzése, hozzáfűznivalója semmi. Így azonban a kötet csak pár érdekesség, amit magától is sejthet bárki, akit érdekel a téma. 

Hiába olvassuk el, semmivel nem lesz jobb nekünk.

Bár az alapötlet szellemes, az ország ismeretlen oldalait be lehetne mutatni szórakoztató módon, a kivitelezés azonban valahol elcsúszott. 

Nem minden könyvvel lesz műveltebb vagy gazdagabb az olvasó.