Kőfeszt a Káli-medencében

Megemlékezve Cseh Tamás Kossuth-díjas előadóművész halálának tizedik évfordulójáról is, idén első alkalommal szervezik meg a Kőfeszt – Kővágóörsi Művészeti Napok, illetve A diófa alatt – Cseh Tamás és barátai a Káli-medencében címen meghirdetett rendezvénysorozatot a Balaton-felvidéki Kővágóörsön.

Kép forrása

A diófa alatt című programmal induló Kővágóörsi Művészeti Napok augusztus 8. és 11. között várja az érdeklődőket Kővágóörsön, a Káli-medence fővárosában. 
Cseh Tamás életében fontos szerepet játszott Kővágóörs, ahol közel harminc évet töltött. A szervezők ezért tematikus emléknapot is szerveznek a Kőfeszt keretében, amelynek lényege fel- és visszaidézni a hőskorszakot, amikor a magyar művészeti élet kiemelkedő alakjai bebírókként megjelentek a Káli-medencében. Cseh Tamásról augusztus 8-án, A diófa alatt címmel rendezendő tematikus napon emlékeznek meg. A rendezvényen a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. kereteiben működő Cseh Tamás Archívum fotókiállítása mellett egy Cseh Tamás grafikáiból álló kiállítást is bemutat a nagyközönségnek, miközben a Glong, glong, glong című filmösszeállítással felidézi az énekest és művésztársait. 
A Bakonyban indiántábort alapító Cseh Tamásnak és barátainak kővágóörsi napjaira emlékezve a rendezvényen elültetik a Cseh Tamás Emlékfát, mellé pedig egy padot helyeznek ki. 
Persze a nagyszerű zenész emlékezetétől függetlenül is egy programokban, minőségi szórakoztatásban gazdag hétvégét kínálnak az ide látogatóknak újra életre keltve a kővágóörsi művészvilágot.