Mank Kapolcson

Első alkalommal várja a művészetkedvelőket a Művészetek Völgyében a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. közös alkotásra, a kortárs művészet megismerésére saját udvarral.

Kép forrása

Az érdeklődők zenekarokkal szervezett beszélgetéseken vehetnek részt, létrehozhatják saját művészeti alkotásaikat és megtekinthetik a Cseh Tamás életének, munkásságának pillanatait felelevenítő filmösszeállítást.
Az első alkalommal megszervezett műgyűjtő játék résztvevőinek fiatal alkotóművészek műveit kell megtalálniuk a Művészetek Völgyében, szelfizni velük, majd feltölteni a fotókat a közösségi oldalak egyikére.
Bemutatkozik a fesztiválon az Úton van a Cziffra Központ kulturális roadshow is, július 27-én roma művészeti csoportokkal, látványos attrakciókkal találkozhat a közönség. A szakmai beszélgetésen a roma tehetséggondozásról lesz szó, Horváth Kristóf, „Színész Bob”, a Tudás Hatalom társulat alapítója rendhagyó irodalomórát tart és a roma nők művészetben betöltött szerepéről is szó esik.
Benyovszky-Szűcs Domonkos festőművész a Nézőképző beszélgetésein arra keresi többek között a választ, hogy mitől válik művészetté, ha valaki három hónapig ül egy múzeumban, vagy hogy egy műtárggyal megvásárolható-e a gondolat is.
Bács Emese segítségével felállítják a Gigacsigát, a Művészetek Völgye újrahasznosított, selejt anyagokból készülő, csigaformát öltő szobrát. A hulladékok újrahasznosításával groteszk emberi figurákat létrehozó képzőművész alkotása a Cirque du Tókert udvarban lesz látható.