Játssz, olvass és nyerj!

MEGJELENT: 2019. július 12., péntek | SZERZŐ: Kőfalvi Rita

Különleges kincsvadászat indult Torino utcáin ezen a nyáron: a szervezők körülbelül háromszáz regényt rejtettek el az észak-olasz város utcáin, terein és parkjaiban. Ezek mindegyikét címkével látták el, melyen a „Vigyél magaddal!” felirat szerepel, valamint az adományozó neve. Ugyanis a játékban részt vevő könyvek mindegyikét magánszemélyek ajánlották fel, sokan közülük az olasz irodalmi élet ismert szereplői, akik egy-egy dedikált írásukkal járultak hozzá a kezdeményezéshez. 

Kép forrása

Aki megtalál egyet az elrejtett regények közül, máris nyert, hiszen megtarthatja a fellelt példányt, ám ha  más olvasnivalóra vágyik, el is cserélheti azt a szervezők közösségi oldalán. Aki viszont a szellemi élvezet helyett maradna inkább anyagi síkon, beválthatja szerzeményét a játékhoz csatlakozó bárok vagy fagyizók egyikében, ahol egy finom kávét vagy fagylaltot választhat a könyvért cserébe. 
Akinek még ez sem elég, további nyereményekért is sorompóba szállhat. Ehhez nem kell mást tennie, mint feltölteni a megtalált könyv fotóját a címével, valamint egy abból származó idézettel együtt a szervezők Facebook- vagy Instagram-oldalán. A nyár végén, a verseny lezárulta után egy zsűri értékeli ezeket, s azt a három versenyzőt, aki megítélésük szerint a legtalálóbb idézetet választotta posztjához, egy-egy színházjeggyel ajándékozzák meg. 
És itt még mindig nincs vége a játéknak, mivel az elrejtett kincsek közül hat regény egy-egy titkos üzenetet tartalmaz. Azok, akik olyan szerencsések, hogy éppen e hat példány valamelyikére sikerül rábukkanniuk, egy-egy ötven euró értékű könyv boldog tulajdonosaivá lehetnek.
Az én nem nagyon titkos üzenetem pedig az lenne Magyarhon íróihoz, könyvkiadóihoz és mindenkihez, akit illet, hogy a magam részéről boldogan részt vennék egy ilyen kincsvadászaton, és azt gondolom, ezzel korántsem vagyok egyedül. 
Tegye fel a kezét, aki szívesen csatlakozna! 
Na, ugye!
Megosztás