Üstökösként robban be a Gazdátlan csillagok

Akció, izgalom, humor, tisztelgés a klasszikus űroperák előtt és persze a világ megmentése –ezeket mind megkapjuk a hirtelen, nagy sikerrel berobbanó Gazdátlan csillagok című sci-fitől. Drew Williams története hamarosan magyarul is olvasható.

Kép forrása

Július 16-án jelenik meg magyarul is Drew Williams egyből óriási sikert elérő bemutatkozó regénye, ami egy galaxisokon átívelő történet háborúról, árulásról és örök barátságokról. A klasszikus űroperák előtt tisztelgő kötetben kalózok, csempészek, katonák, kémek közt egy maréknyi ember küzd elszántan egy szebb jövőért, akár az életük árán is. A Gazdátlan csillagokban egyszerre kapunk adrenalintól fűtött akciójeleneteket, pimasz humort és szerethető karaktereket is a kiadó szerint. 
A történet szerint száz évvel ezelőtt egy rejtélyes energiahullám – amit csak Impulzusnak neveznek – szétáradt az univerzumban és megsemmisítette a legtöbb modern technológiát. Egyes naprendszerek ugyan érintetlenek maradtak, de a legtöbb helyen eluralkodott a káosz. 
Egy szuperkatonákból álló titkos csoport viszont már jó ideje azon dolgozik, hogy megpróbálja visszaállítani a rendet. Köztük az egyik legeredményesebb, Kamali, aki bolygóról bolygóra utazva keres és menekít ki természetfeletti képességekkel rendelkező fiatalokat, aki az energiahullámnak köszönhetően születtek másmilyennek. 
Bennük bízik a titkos csoport, pontosabban abban, hogy velük képesek lesznek megfejteni az energiahullám titkát és visszafordítani a károkat.
Kamali egy új, veszélyes küldetésre indul keresve a különleges képességű embereket, ám mint kiderül, nem ő az egyetlen, akinek ez a célja. A galaxist járva akciója azonban rosszul sül el, ami miatt egy intergalaktikus háború közepén találja magát, ráadásul olyan erőkkel kell szembenézni, amit nem sújtott az Impulzus hatása. Persze nem egyedül kell megvívni a csatáját, segítségére lesz lehetetlen küldetésében egy telekinetikus képességgel bíró lány és egy MI prédikátor. Feladatuk pedig egyszerű: meg kell menteni a világot!