Múzeum közadakozásból

Meglepően komoly hazai rajongótábora van a 2007-ben elhunyt amerikai írónak, Kurt Vonnegutnak. A Macskabölcső, a Mesterlövész, Az ötös számú vágóhíd és a Bajnokok reggelije című regények világhírű szerzőjének múzeumára közadakozásból jött össze úgy másfélmillió dollár. 

Kép forrása

Állandó múzeuma nyílik huszadik század egyik legfontosabb amerikai írójának Indianapolisban, Indiana állam fővárosában. Az intézmény megvalósulásához szükséges 1,5 millió dollárt közadakozásból teremtették elő a szervezők. 
A múzeum alapítója és vezetője, Julia Whitehead az Indianapolis Star napilapnak jelentette be a minap, hogy összegyűlt a múzeum és könyvtár elindulásához szükséges, kb. négyszázharmincnyolcmillió forintnak megfelelő összeg.
A múzeum márciusban írt alá egy új épület megvásárlásáról és renoválásáról szóló szerződést. Ebben nyílik majd meg Az ötös számú vágóhíd című regényt bemutató új kiállítás, amellyel az éppen ötven éve megjelent műnek állítanak emléket.
A Vonnegut centrum más tárlatokat is tervez az író szülővárosában, kiállítják többek között a szerző műtárgygyűjteményét és relikviáit is. 
Hogy az adakozók kapnak-e állandó belépőt a múzeumba, arról egyelőre nem esett szó.