Jönnek a Marvel könyvek

MEGJELENT: 2019. április 1., hétfő | SZERZŐ: Gábor Bálint

A Kolibri Kiadó jóvoltából új időszámítás kezdődik a Marvel rajongók számára, hiszen áprilistól könyvsorozatban is találkozhatnak a szuperhősökkel és szupergonoszokkal. A sorozat nyitásaként két nagy lexikon kerül a könyvesboltokba, amelyek sok-sok háttér-információval és érdekességgel látják el az univerzum tapasztalt és a kezdő rajongóit.

Kép forrása

A sorozatot a Szereplők Nagykönyve indítja, amely a beharangozó szerint segít megismerni a szereplők életén keresztül a Marvel-filmek több mint egy évtizedének történetét. De nem csupán a hősökről esik benne szó, felbukkannak a kötetben a nagy hatalmú gonoszok és követőik, az álnok kémek, a bátor katonák és azok a hétköznapi emberek is, akik minduntalan belekeverednek a hősök nagyszabású csatáiba.
A második könyvre kicsit várni kell, előreláthatólag június 30-án fog megjelenni. A képregények stílusát idéző Amiről tudnod kell és tudni érdemes címen kiadandó kötet izgalmas és kevésbé közismert tényeket vonultat fel a Marvel-képregénysorozatok több évtizedes történetéből. Hány színvariációja létezik Hulknak? Mitől olyan különleges Marvel Kapitány macskája? Miként tett szert egy béka Thor mitikus erejére? Ilyen és ezekhez hasonló fontos kérdésekre ad választ ez a remekmű. 
 „A négy évvel ezelőtti tárgyalások során még azt mondtam és gondoltam, hogy nem elég erős a magyarországi jelenlét, még korai a Marvel könyvekkel számolni. De most, 2019-ben már nem csak gondolom, hanem hiszem is, hogy gyökeresen megváltozott a helyzet és itt az idő! Új korszakba lépett a Marvel Magyarországon. A következő években azon fogunk dolgozni a Marvel Studios jogképviselőjével, hogy a könyvek terén is felzárkózzunk, legyen szó filmes, vagy klasszikus képregényes kiadványokról” – fogalmazott a kezdeményezés kapcsán Pap Zoltán, a Marvel könyvek felelős szerkesztője.
És a megjelenésekhez kötődően elindult a Marvel Könyvek facebook oldala is, ahol minden friss információ megtalálható a könyvekről, filmekről és minden kapcsolódó érdekességről.
Megosztás

Egypercesek

Csúcsra jár a MEK

Csúcsra jár a MEK

Az előző évihez képest 30 százalékkal emelkedett a nemzeti könyvtár által üzemeltetett online felület olvasottsága

Cserepont szolgáltatást indított az FSZEK!

Még ha nem is vagyunk kint a vízből, de örömhír, hogy újra lehet könyveket kölcsönözni, hála a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár eszes megoldásának

Kürti László Balassi Bálint-emlékkardot kapott

Az irodalmi elismerés másik idei díjazottja Ross Gillett ausztrál költő, műfordító

A képíró, Szalay Lajos

„Ha két grafikus neve marad fenn a XX. századból az utókornak, az egyik én leszek, ha csak egy, akkor Szalay Lajos.”

Stephen King, a mecénás

Kifizeti a diákok által írt könyv mintegy kétmillió forintos kiadási költségét