Ki finanszírozza a könyvet?

Könyves szakmai napot rendez a Magyar Könyvkiadók Érdekvédelmi Szövetsége februárban. A kuriózumnak számító rendezvényen végre komoly témákat járhatnak körül a könyvesek. A február 26-án, 14 órakor kezdődő eseményen a MÚOSZ-székházban beszélget a szakma élcsapata a legégetőbb kérdésekről.

Kép forrása

A fontosnak ígérkező rendezvényen ott lesz Gál Katalin, a MKKE elnöke, Nyáry Krisztián, író, az egyik legnagyobb terjesztő-kiadó, a Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója, és mások mellett Kovács Péter, az ugyancsak jelentős terjesztő, a Libri-Bookline Zrt. elnök-vezérigazgatója.
A MKÉSZ Első Könyves Szakmai Napján a következő programokra számíthatnak az érdeklődők: 
14:00-14:45 – A szerzői jog és az illegális többszörözés elleni védekezés kérdéseiről beszélget Dr. Sándor Eszter, a Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület jogásza, Zsiga Henrik, író, a Magyar Irodalmi Ház vezetője, Kovács László, a Torrent Detective Kft. ügyvezetője és Lakatos Levente, író. A beszélgetést moderálja Balla Judit, az MKÉSZ elnökségi tagja. 
15:00-15:45 – Ki fizeti a révészt, azaz ki finanszírozza valójában a könyvet? címmel lesz kerekasztal beszélgetés, amelyen Lévai Katalin, a Papyrus Kft. kiemelt ügyfélkapcsolati menedzsere, Bánáti András, a Kvadrát Nyomda (Szabadka) kereskedelmi igazgatója, Vértes Gábor, a Pauker Nyomda ügyvezető igazgatója és Nagypál Viktor, az Álomgyár Kiadó vezetője vesz részt Pesti Sándor, a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület (PNYME) vezetőjének moderálása mellett. 
16:00-17:15 – Kis kiadó – kis pénz? Hogyan látják a független, kisebb kiadókat a nagy terjesztők? címmel tart vitát Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének elnöke (MKKE), Katona Ildikó, a Könyvmolyképző Kiadó és a Bookangel Kft. vezetője, Kovács Péter, a Libri-Bookline Zrt. elnök-vezérigazgatója, Nyáry Krisztián, író, a Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója és Golubeff Lóránt, az Alinea Kiadó tulajdonosa. A moderátor Galambos Ádám, az MKÉSZ elnöke lesz. 
17:45-19:00 – Kötetlen beszélgetés lesz a vendégek és a meghívottak között.
A Magyar Könyvkiadók Érdekvédelmi Szövetségének első Könyves Szakmai Napjára elsősorban a hazai könyvkiadókat, nyomdákat és a szaksajtó képviselőit várják. 
A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.