Jön Az utolsó előtti huszár!

Új, izgalmas képregény, sőt képregénysorozat van születőben. Az első előtti rész, azaz a bevezető, kedvcsináló alaptörténet már látható a szerzők facebook oldalán, és érdemes is megnézni, mivel az alkotók számítanak a képregényrajongók segítségére.

Kép forrása


Varga Bálint Bánk és Tuli Krisztián Az utolsó előtti huszár írója és rajzolója szerint 2019 tavaszán jelenik meg az új magyar képregény első száma. A mese az előzetes hírek szerint történelmi dráma és természetfeletti horror keveréke (steam- és dieselpunk elemekkel színesítve), melyben a magyar népmesék, legendák és mitológia világa keveredik a Nagy Háború valós eseményeivel.

Az alkotók így nyilatkoztak: „A történet megalkotása folyamán valós eseményeket és személyeket tanulmányoztunk – egy történész segítségével – és klasszikus, jól- és kevéssé ismert népmesék elemeit szőttük bele. Mindez kapott egy modern fantasys hangulatot, egy csipetnyi folklór gótikus horrorral megbolondítva.

A legfontosabb mégsem a meglehetősen sajátosra sikeredett világ, sokkal inkább a karakterek, akik benépesítik azt, így a fő hangsúlyt főhőseinkre, kapcsolataikra és előtörténetükre helyeztük – ennek morzsáit már az ingyenesen elérhető nulladik számban is elhintettük.”

Persze, tegyük hozzá, a nulladik epizód meglehetősen rövid, sőt tulajdonképpen csak kiragadott jelenete egy majdani történetnek, de kedvcsinálónak azért remek. Kedvre pedig szükség lesz, mert ahhoz, hogy nyomtatásban is megjelenhessen a szellemdús sztori, az olvasók segítségére is szükség lesz. A képregénynek ugyanis még nincs kiadója, Varga és Tuli közösségi finanszírozás és előrendelések segítségével szeretné biztosítani a nyomtatás költségeit.

A támogatók megnyerése érdekében egy kedvcsináló videoelőzetes is készült, ami szintén megtalálható a képregény facebook oldalán