Könyvről Könyvért

Recenzió-felhívást tett közzé az Újkor.hu című kiváló történelmi folyóirat. Örömmel adjuk közre laptársunk ötletét, remélve, hogy igazi nyer-nyer ügylet alakulhat ki az újság, az újságolvasók és a leenedő recenzorok között. 

Kép forrása

A felhívás szövege szerint a szerkesztőség és számos kiadó olyan kapcsolatban áll, hogy a későbbi recenzió reményében a kiadók sajtópéldányokat adnak az Újkornak. A kiadvány azonban láthatóan több, mint a recenzor, ezért önkénteseket keres laptársunk. A köteteket felajánlják annak, aki vállalja a beszámoló elkészítését.
Azt írják: „Bízunk benne, hogy az Újkor.hu – A velünk élő történelem portál eddigi szellemiségének megfelelően olvasóink között is találunk majd olyanokat, akik kedvet kapnak egy-egy ismertetéshez, ajánlóhoz.”
Aki kedvet kapott az íráshoz, olvasáshoz, az azonban előbb vegye föl a kapcsolatot a szerkesztőséggel. Cikkeket ugyanis csak előzetes egyeztetést követően fogadnak. Egy szerző csak egy kötetet választhat egyszerre, a bemutató elkészítésére 30-45 nap áll rendelkezésére mindenkinek és aki nem készíti el a recenziót, az többet nem vehet részt hasonló projektben.
Az írások 2-3 oldal terjedelműek legyenek, a kritikai, recenzens szemléletnek örülnének, de mint írják, ismertetni, ajánlani is lehet a könyveket.
Jelentkezni Novák Ádámnál, a Lapozó rovat szerkesztőjénél lehet a novak.adam.ud@gmail.com címen lehet. A részleteket pedig – például azt, hogy milyen kötetek közül lehet éppen válogatni – itt lehet megnézni.