Este Népszavalás

A Magyar Költészet Napja alkalmából meghirdetett számtalan program és rendezvény közül, mi a NyolcTíz nevű hely többé-kevésbé hagyományosnak mondható Népszavalás című eseményét ajánljuk olvasóink figyelmébe. Érdekes lesz és minden bizonnyal szórakoztató. 

Kép forrása

A felhívás, meghívás, kikiáltás, reklámozás szövege így invitálja az érdeklődőket: „Kedves költők, színészek, tanárok, diákok! Kedves munkások, parasztok, dolgozó értelmiségiek! Kedves koldusok és királyfiak! Kedves munkanélküliek, közmunkások, turisták és járókelők! Gyertek el április 11-én a NyolcTízbe (Király utca 8-10.), a kilencedik (!) Népszavalásra! Szavaljatok saját verseket, mások verseit, illetve improvizáljatok, slammeljetek, lantkísérettel vagy anélkül József Attila születésnapján!”

Azt is érdemes elmondani, hogy a belépés ingyenes, de azért minden érdeklődőt arra intenek a szervezők, hogy hozzon magával egy verset. Hátha szükség lesz rá. Gondolom, úgy értik, hogy a közönség soraiban ülve, sokan kedvet kaphatnak ahhoz, hogy kedvenc versüket elszavalják. Olyasmi ez, mint a karaoké… zene nélkül, és jó esetben magas irodalommal. (Bár azt nem kötötte ki a NyolcTíz, hogy mit lehet, s mit nem lehet szavalni…)

Közreműködik gitáron, énekkel: Víg Mihály
Szavaljon a nép! Versében él a nemzet!