Ismét itt az Irodalom éjszakája

A szerelem lesz a témája idén az Irodalom éjszakájának, amely a rendezvényen, szerdán huszonegy országból, huszonegy terézvárosi helyszínen mutatnak be írókat és könyveket. Az eseményen – a hagyományoknak megfelelően – különleges helyszíneken, különleges formákban lehet az irodalommal találkozni. 

Kép forrása

A huszonegy irodalmi alkotás más-más szemszögből mutatja be a szerelem témáját, mindezt egy-egy extrém helyszínen. Az érdeklődők, az esemény honlapján található információk alapján maguk állíthatják össze az útvonalat, amelyet bejárnak. Az Irodalom éjszakáján 19 és 23 óra között félóránként olvasnak fel részleteket a Radnóti Színház művészei, egy helyszínen összesen nyolcszor, utolsó alkalommal 22 óra 30 perckor. A helyszínek között van a Terézvárosi Templom Plébániája, az Art Pool, a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház, a Lengyel Intézet és a Radnóti Színház próbaterme is. 
Az érdeklődők a felolvasásokon Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Észtország, Finnország, Franciaország, Izrael, Japán, Lengyelország, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia és Törökország irodalmának egy-egy szeletével ismerkedhetnek meg. A felolvasó színészek között van Balsai Móni, László Zsolt, Schneider Zoltán és Alföldi Róbert is.
A felolvasás-sorozatot jam session zárja László Attila vezetésével az Anker't szórakozóhelyen. A koncerten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói és már végzett zenészei lépnek fel.
A felolvasásokra a belépés ingyenes, bővebb információ az Irodalom éjszakája honlapján található.