Magyarnak lenni büszkeség

MEGJELENT: 2018. február 22. | SZERZŐ: Gergely András

A mindenséggel mérd magad! címmel tizennyolc részből álló hangoskönyv jelent meg a magyar történelemről. A könyv dióhéjban tálalja a magyar történelmet egészen a kezdetektől napjainkig, elsősorban arra koncentrálva, hogy mit vallottak magukról a magyarok.

Kép forrása

Honlapján fellelhető ismertetés szerint Szántai Lajos művelődéstörténész „arra vállalkozott, hogy összefüggéseiben, a legfontosabb pillérekre, történelmi szereplőkre alapozva mutassa be történelmünket és kialakítsa, sőt elmélyítse bennünk azt a tudatot, hogy magyarnak lenni történelmi múltunk tudatában igenis büszkeség, ugyanakkor a jövőt és kötelességeinket tekintve egyúttal súlyos felelősség is.”
Ebben a szellemben született az a tizennyolc részből álló előadássorozat, amelyik most hangoskönyv formájában is megjelent. A kiadvány célja, hogy alig több mint huszonnégy óra alatt olyan átfogó alapismereteket, forrásokat mutasson be, gondolkodásmódot közvetítsen, amelynek segítségével elindulhatunk múltunk megismerése felé.
Az előadássorozat teljes hanganyagát tartalmazó, a hangoskönyvet összeállító művelődéskutató úgy fogalmazott, hogy a magyarságnak viszonylag jól dokumentált történelme van. Ebből a szempontból az európai népek közösségében elsők között szerepel Magyarország, ám nemzeti önbecsülésünk helyreállításával volna még tennivalónk. Ehhez is hozzá kíván járulni a most kiadott hangoskönyv.


Megosztás

Egypercesek

Európa furcsa halála

Európa furcsa halála

A tömeges bevándorlás miatt egyre több ember érzi úgy, idegen saját hazájában

Jószolgálati mozgalommal a gyógyulásért

Fontos az orvos és beteg közötti, bizalomra és együttérzésre épülő viszony

Júdás elszabadul az űrben

Ki lehet, aki megpróbálja elszabotálni az emberiség ügyét

Heine és Berlioz levelei

Az ágyhoz kötöttségtől szenvedő Heine a „matrac-sír” („Matratzengruft”) nyelvi leleményt használja

Ismét itt az Irodalom éjszakája

A szerelem a középpontban

Feliratkozás a hírlevélre

Email