Ötkarikás beszélgetések

MEGJELENT: 2017. november 30. | SZERZŐ: László T. András

Bővebb tartalommal, színes képekkel gazdagítva, immár harmadik kiadásban jelent meg Jocha Károly magyar olimpiai bajnokokról szóló interjúkötete Ötkarikás beszélgetések aranyérmeseinkkel címmel.

Kép forrása

A szerző elmondta, hogy a kiadványban összesen száztizenkét olimpiai bajnokot szólaltatott meg, további ötvenhét magyar aranyérmes pedig fényképeken van jelen a kötetben. Most először szerepel a könyvben beszélgetés Helsinki mellúszó bajnokával, Székely Évával, valamint a tavalyi riói játékokon párbajtőr egyéniben győztes Szász-Kovács Emesével és a női kajaknégyes Londonhoz képest új tagjával, Csipes Tamarával.  
Jocha először 2003-ban, majd 2012-ben adott ki egy hasonló kötetet, a mostani azonban annyival is gazdagabb az előzőeknél, hogy a többi kiválósággal készült korábbi beszélgetéseket kiegészítette az aktuális információkkal, illetve az eddigi fekete-fehér fotók mellett több mint kétszáz színes kép látható benne. 
Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társaságának elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az öt olimpiát megjárt szerző eddig megjelent hat könyvéből öt szól a magyar olimpiai dobogósokról, hiszen korábban az ezüst- és a bronzérmesekről is összeállított egy-egy interjúkötetet.
„Ez nem egy bulvár könyv, mégis olyan érdekes, hogy nem lehet letenni, csak olvasni és olvasni” – fogalmazott a Magyar Olimpiai Bizottság korábbi főtitkára, aki szerint a mű fantasztikus érték, mert a szerző mindenkiről olyan szeretettel és csodálattal beszél, hogy jól érezhető belőle rajongása a magyar sportért.
A könyv előszavát Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke írta, aki ajánlásában megjegyzi, Rióig bezárólag kétszázkilencvennyolc magyar olimpiai bajnok összesen százhetvenhat aranyérmet nyert. „A száztizenkét megszólaltatott közül harmincegyen már elhunytak, de az ő emléküket is őrzi ez a kiadvány, így életben tartjuk ezeket a legendákat” – olvasható Kulcsár Krisztián soraiban. 
A könyvbemutatón kéttucat olimpiai bajnok jelent meg Szabó Gabriellától Ambrus Miklóson, Balczó Andráson, Nagy Lászlón és Gergely Istvánon keresztül egészen Keleti Ágnesig.
A szerzőt magam is jól ismerem, valóban szenvedélyes sportszerető tollforgató és ragyogóan kezeli a pennát. Ám a címekkel – vagyunk így néhányan – ez esetben ő is hadilábon áll.Megosztás

Egypercesek

Borzongató mesemonszun Indiából

Borzongató mesemonszun Indiából

A szerző ezúttal a szubkontinens lakóinak különleges élettörténeteire koncentrál

Március 21-én a szerelem lesz a téma

Huszonegy mű más-más szemszögből mutatja be a szerelem témáját, egy-egy extrém helyszínen

Oliver és Vlagyimir beszélgetnek

A nagypolitika egy olyan mélyvíz, melybe nem úszógumival, hanem tengeralattjáróval kell bemártózni

Egy könyvtáros csak könyvet lophat

Egy könyvtári dolgozó két éven keresztül könyveket és folyóiratokat lopott, majd eladta azokat

Magyarnak lenni büszkeség

Hangoskönyv a magyar történelemről

Feliratkozás a hírlevélre

Email