Piknik Újlipócán

Szombaton, 10-21h között, a jól bevált helyszínen, a XIII. kerületi Újpesti rakparton, a Jászai Mari tér és a Szent István Park közötti területen ismét részt vehetünk Újlipótváros civil kulturális fesztiválján, a Pozsonyi Pikniken.

A Piknik sokszínű, klasszikus és kortárs kultúrát felvonultató rendezvény, a hagyomány szerint tematikus utcákkal. A könyvesek utcája az Újpesti rakparton, a Gasztro utca, idén a Radnóti Miklós utcában lesz, de találnak majd az érdeklődők a „Média Sor”-t, „Gyerek Piknik”-et, ez utóbbi programjairól idén a Hatszín Teátrum gondoskodik. S, ha már színház, ez alkalommal a színházak utcája inkább színházak parkja lesz, oly sok társulattal és művésszel találkozhatnak az érdeklődők és rajongók. 
Újdonság a 2017. évi Pozsonyi Pikniken a „Képzőművészek utcája” benne a Piknik galériával, ahol a már kész kortárs művek kiállítása mellett élőben követhetik neves festők alkotó munkáját Weiler Péter festő, író vezetésével. 
És nem Piknik a Piknik zsíros kenyér, tombola és pozsonyi kifli nélkül, mely utóbbit idén is a Szlovák Kulturális Intézet kínálja nagy mennyiségben. És természetesen nem maradnak el a dedikálások, a színházak, civil szervezetek kicsiknek és nagyoknak szóló, színes programjai. 
A részletes és végleges műsor a Pozsonyi Piknik web- és Facebook oldalán olvasható.