Krúdy Puzzle borkóstolóval

MEGJELENT: 2017. szeptember 22. | SZERZŐ: Rácz

Ismét izgalmas rendezvénnyel várja az érdeklődőket a Kello Kódex Kulturális Központ. A Krúdy-puzzle címmel meghirdetett esemény a cím furcsasága mellett borkóstolást is kínál. Szóval mindenképpen jó program vár a közönségre. 

Kép forrása

A valamikori Bányász mozi helyén kialakított kulturális térben, a Csepreghy utca sarkán, a József körút 63 alatt szeptember 22-én, pénteken 19 órakor várja az érdeklődőket a Krúdy-puzzle a Talány Akusztikkal és Dúzsi Tamással. 

Jó, belátom, a mondat első nekifutásra nehezen érthető, ezért részletesebben is megmagyarázom. A Kello Kódex Kulturális Központot nem kell magyarázni, meg a volt Bányász mozit sem. Van egy hely, ahol könyveket és kultúrát kínálnak. A Krúdy-puzzle fogósabb kérdés, de ha előbb a Talány Akusztikkal kezdjük, egyszerűbb dolgunk lesz. Nos, a Talány Akusztik nem más, mint a József Attila Színház művészeiből alakult zenekar. Egy közös fellépésen jutott eszébe pár fiatal színásznek, hogy egy a jelenkor életérzéseire frissen, ugyanakkor irodalmi igénnyel reagáló zenekarra volna szükség. Korponay Zsófi énekesnő, Blazsovszky Ákos gitáros-énekes, Schwalm Zoltán és  Zöld Csaba mindjárt – jó, nem mindjárt, de hamarosan – meg is alakította az együttest. 

Majd elkezdtek zenéket és szövegeket írni, játszani, sorra készültek a Zöld Csaba – Schwalm Zoltán szerzőpáros irodalmi igényű dalai, köztük az előadás címadó szerzeménye, a Krúdy-puzzle. 
A Madách Színházban és a József Attila Színházban is dolgozó színész-zeneszező, Zöld Csaba és a népszerű költő, Schwalm Zoltán immár lemezanyaggá érett repertoárt állított össze, ám az előadás több lesz, mint egy koncert; igazi színházi élményre készülhet a publikum. A Nyugat Plusz főszerkesztője, Szabó Zoltán Attila által szerkesztett produkcióban helyet kapnak Karinthy, Heltai, Kosztolányi, Márai és Fodor Ákos versei, de a kortárs mezőny kiválóságainak friss portékáival is megismerkedhet a közönség. Persze, a kulcsfigura: Szindbád és Krúdy lesz…
A zenés irodalmi est pedig úgy válik teljessé, hogy ez alkalommal – az irodalmi és zenei csemegék, így a Modern ivónóta mellett – borkóstolóra is várja közönségét a Kello Kódex Kulturális Központ. És ugye így már az is érthető, miért várja az érdeklődőket a szervezők és előadóművészek mellett Dúzsi Tamás, a 2014-es év borásza néhány bíztató flaska társaságában. 

Belépőjegy 2500 Ft, amely megvásárolható a József körút 63 alatti Kello Kódex Könyvesboltban, az üzlet nyitvatartási ideje alatt, 10-18 óráig. Krúdy-puzzle a Talány Akusztikkal és Dúzsi Tamással
2017. szeptember 22-én 19 óra 
József körút 63.Megosztás

Egypercesek

Oliver és Vlagyimir beszélgetnek

Oliver és Vlagyimir beszélgetnek

A nagypolitika egy olyan mélyvíz, melybe nem úszógumival, hanem tengeralattjáróval kell bemártózni

Egy könyvtáros csak könyvet lophat

Egy könyvtári dolgozó két éven keresztül könyveket és folyóiratokat lopott, majd eladta azokat

Magyarnak lenni büszkeség

Hangoskönyv a magyar történelemről

Amikor a sci-fi mester politika thrillert ír

A nyomozás során gyorsan rájönnek, hogy rendkívül nagy a tét

Picasso- Pápán

Művei absztraktok, néha kubisták, néha líraiak

Feliratkozás a hírlevélre

Email