Krúdy Puzzle borkóstolóval

Ismét izgalmas rendezvénnyel várja az érdeklődőket a Kello Kódex Kulturális Központ. A Krúdy-puzzle címmel meghirdetett esemény a cím furcsasága mellett borkóstolást is kínál. Szóval mindenképpen jó program vár a közönségre. 

Kép forrása

A valamikori Bányász mozi helyén kialakított kulturális térben, a Csepreghy utca sarkán, a József körút 63 alatt szeptember 22-én, pénteken 19 órakor várja az érdeklődőket a Krúdy-puzzle a Talány Akusztikkal és Dúzsi Tamással. 

Jó, belátom, a mondat első nekifutásra nehezen érthető, ezért részletesebben is megmagyarázom. A Kello Kódex Kulturális Központot nem kell magyarázni, meg a volt Bányász mozit sem. Van egy hely, ahol könyveket és kultúrát kínálnak. A Krúdy-puzzle fogósabb kérdés, de ha előbb a Talány Akusztikkal kezdjük, egyszerűbb dolgunk lesz. Nos, a Talány Akusztik nem más, mint a József Attila Színház művészeiből alakult zenekar. Egy közös fellépésen jutott eszébe pár fiatal színásznek, hogy egy a jelenkor életérzéseire frissen, ugyanakkor irodalmi igénnyel reagáló zenekarra volna szükség. Korponay Zsófi énekesnő, Blazsovszky Ákos gitáros-énekes, Schwalm Zoltán és  Zöld Csaba mindjárt – jó, nem mindjárt, de hamarosan – meg is alakította az együttest. 

Majd elkezdtek zenéket és szövegeket írni, játszani, sorra készültek a Zöld Csaba – Schwalm Zoltán szerzőpáros irodalmi igényű dalai, köztük az előadás címadó szerzeménye, a Krúdy-puzzle. 
A Madách Színházban és a József Attila Színházban is dolgozó színész-zeneszező, Zöld Csaba és a népszerű költő, Schwalm Zoltán immár lemezanyaggá érett repertoárt állított össze, ám az előadás több lesz, mint egy koncert; igazi színházi élményre készülhet a publikum. A Nyugat Plusz főszerkesztője, Szabó Zoltán Attila által szerkesztett produkcióban helyet kapnak Karinthy, Heltai, Kosztolányi, Márai és Fodor Ákos versei, de a kortárs mezőny kiválóságainak friss portékáival is megismerkedhet a közönség. Persze, a kulcsfigura: Szindbád és Krúdy lesz…
A zenés irodalmi est pedig úgy válik teljessé, hogy ez alkalommal – az irodalmi és zenei csemegék, így a Modern ivónóta mellett – borkóstolóra is várja közönségét a Kello Kódex Kulturális Központ. És ugye így már az is érthető, miért várja az érdeklődőket a szervezők és előadóművészek mellett Dúzsi Tamás, a 2014-es év borásza néhány bíztató flaska társaságában. 

Belépőjegy 2500 Ft, amely megvásárolható a József körút 63 alatti Kello Kódex Könyvesboltban, az üzlet nyitvatartási ideje alatt, 10-18 óráig. 



Krúdy-puzzle a Talány Akusztikkal és Dúzsi Tamással
2017. szeptember 22-én 19 óra 
József körút 63.