Új elnök a JAK élén

Szeptember 1-én Szigligeten tartotta tisztújító közgyűlését a József Attila Kör, amely a rendezvényen megválasztotta új elnökét. A fiatal írókat tömörítő irodalmi szervezetet január 1-jétől Nagy Kata költő vezeti.

A jelenlévő fiatal alkotók huszonöt igen szavazattal, öt nem ellenében és három tartózkodás mellett megválasztották a szervezet új elnökét, aki 2018. január 1-jétől három éven keresztül vezeti az egyesületet.
Nagy Kata költő, aki mostantól a JAK elnöke. 1986. június 15-én született Dunaföldváron. 2005 óta rendszeresen jelennek meg versei nyomtatásban, és online folyóiratokban többek közt a Magyar Naplóban, a Puskin utcában, a Beszélőben, a Kortársonline-on, a Mozgó Világban, a Praeben, a Műútban, az Élet és Irodalomban. 2012-ben lett tagja a József Attila Körnek.
2016 júniusában jelent meg első verseskötete Inkognitóablak címmel a József Attila Kör JAK-füzetek sorozatának kiadásában, szerkesztői Balajthy Ágnes, Borsik Miklós és Orcsik Roland voltak. 2016 novemberében az Inkognitóablak című kötetét beválogatták a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj három legjobb könyve közé.
Az elnöki posztra benyújtott pályázatában így fogalmaz: „azt a JAK-ot, amelyet leendő elnökként magam előtt látok, ezekkel a szavakkal jellemezném: közösségi, befogadó, kísérletező, civil és független.” Úgy gondolja, hogy a civil szervezetnek teljes stratégiai megújulásra, sürgős paradigmaváltásra, a teljes tagság aktivitására van szüksége. 
A JAK eddigi elnöke, Gaborják Ádám és elnöksége ugyanezen a közgyűlésen lemondott, az elnök 2017 végéig, az új elnök munkába lépéséig tisztségben marad. Gaborják Ádám két cikluson, összesen hat éven át töltötte be a JAK elnöki posztját.