Dollár papa New Yorkban

MEGJELENT: 2017. szeptember 29. | SZERZŐ: László T. András

Rehearsal for Truth címmel első alkalommal rendeznek New Yorkban a visegrádi négyek legújabb színházi törekvéseit bemutató fesztivált. A szemle magyar nappal indult: a Dollár Papa Gyermekei Otthon című előadását láthatták a nézők.

Kép forrása

A fesztivál gerincét négy színházi előadás adja Magyarországról, Csehországból, Szlovákiából és Lengyelországból, amelyeket számos szakmai esemény, kerekasztal-beszélgetés, díjátadó és vetítés kísér.
A hagyományteremtő szándékkal elindított találkozó úgy kíván tisztelegni Václav Havel színházi tevékenysége előtt, hogy a közép-európai művészeti hagyomány minőségét, folytonosan megújuló erejét mutatja be az amerikai közönségnek. A rendezvény további célja, hogy Közép-Európa és az Egyesült Államok között új szakmai és művészeti kapcsolatokat építsen ki – olvasható a PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet közleményében.
A manhattani Bohemian National Hall patinás báltermében a magyar előadás nyitotta meg a fesztivált: a Dollár Papa Gyermekei Otthon című produkciója Ördög Tamás rendezésében. Az előadáson Urbanovits Krisztina, Georgita Máté Dezső, Kiss-Végh Emőke és Ördög Tamás lépett fel.     
A fesztivált a Václav Havel Library Foundation és a Bohemian Benevolent and Literary Association rendezi, a cseh, szlovák, lengyel és magyar színházi intézetek közreműködésével.

Megosztás

Egypercesek

Vezesd még egyszer…

Vezesd még egyszer…

Kortárs és ősmagyar mezsgye találkozása

Gyilkos divat

Elragadóan ijesztő felsorolás, csodálatos illusztrációkkal

Átadták a Balassi-emlékkardokat

A rangos irodalmi díjat minden évben egy magyar költő és egy külföldi műfordító kapja

Laszlo a halál angyala nyomában

A doktor ellenségei és a gyilkos semmit és senkit sem kímélnek…

A bilincs a szabadság legyen

Egy több, mint fél évszázadon át tartó szerelem

Feliratkozás a hírlevélre

Email