Arany-kerítés

MEGJELENT: 2017. szeptember 19. | SZERZŐ: László T. András

Arany János üzenetei címmel a magyar irodalom egyik legnagyobb alakját kívánja megidézni születésének kétszázadik évfordulója alkalmából a Magyar Írószövetség rendhagyó emlékkiállítása.

Kép forrása

Az írószövetség székházának Bajza utcai és Városligeti fasori kerítésein immár a második kültéri kiállítás látható a tavalyi 1956-os tárlat után – mondta a kiállítást szerkesztő Szentmártoni János, a szervezet elnöke. Hozzáfűzte, a rendhagyó tárlat célja, hogy az arra járók kedvet kapjanak Arany János verseinek olvasásához.
A jó olvashatóság érdekében Arany munkáiból elsősorban idézetek szerepelnek a tekintetet vonzó fotók, fotókompozíciók mellett. A válogatásba éppúgy bekerültek az örök, időtlen emberi problémákat vizsgáló költemények, mint olyan versek, melyek sorait azóta igazolta az idő.
Szörényi László irodalomtörténész felidézte, hogy a költőknek a 19. században is küzdeniük kellett a számkivetettség ellen, Arany János ráadásul jó ideig egy levert forradalom utáni Magyarországon élt és alkotott. Arany művészetét mégis hihetetlen könnyedség, tündéri báj, néha cinikus fintor jellemzi – mutatott rá, hozzáfűzve: a költő ismerte a legszebb álmokat, de nem melengette azokat.
A 2018. április 1-jéig megtekinthető kültéri tárlat fotóit Onda Péter, grafikáját pedig Gréger Zsolt jegyzi.
Szentmártoni János felhívta a figyelmet arra, hogy az írószövetség az Arany-emlékév kapcsán vers- és novellapályázatot is kiírt, és több programmal is készül, melyek az írószövetség honlapján találhatók meg. 
Megosztás

Egypercesek

Hurrá, kirándulunk!

Hurrá, kirándulunk!

Deák Ferenc nyomában

Politikai terápia

Az egymással párhuzamos közösségi identitások nem zárhatják ki egymást

Koko távozott

Jelbeszédével átírta mindazt, amit az állati elmékről gondolunk

Mire való ez a gomb?

Megjelent Bruce Dickinsonnak, az Iron Maiden frontemberének önéletrajzi könyve

Könyvről Könyvért

Cikkeket csak előzetes egyeztetést követően fogadnak

Feliratkozás a hírlevélre

Email