Hangjátékot a rádióboltból!

MEGJELENT: 2017. augusztus 10. | SZERZŐ: Gábor Bálint

Webboltot nyitott a Magyar Katolikus Rádió. A virtuális áruházból hangjátékokat, meséket, irodalmi adaptációkat, felolvasásokat lehet letölteni. 

A Magyar Katolikus Rádió honlapján elérhető webboltba a csatorna elmúlt tizenhárom évében gyártott hanganyagokat lehet megvásárolni. A rádió több mint háromezer művet gyűjtött össze archívumában, s ezek közül egyelőre huszonhárom címet tettek elérhetővé. Ezek között szerepel Gárdonyi Géza Az egri csillagok című művéből készült rádiójáték harminckilenc részben feldolgozva, Mikszáth Kálmán Beszterce ostromából készült hangjáték, vagy Móra Ferenc több meséje. A rádió azt ígéri, a kínálatot folyamatosan bővítik, az év végére a tervek szerint mintegy félszáz produkció lesz elérhető.
A webboltban jelenleg inkább hangoskönyveket találtunk, hangjáték formájában csak néhány mű került föl. A felolvasók/előadók minden esetben kellemes hangú, ismert és elismert színészek, többek között Hirtlig István, Mécs Károly, Pápai Erika, Papp János, Pásztor Erzsi, Rátóti Zoltán, Schnell Ádám és Szakácsi Sándor nevével, illetve hangjával találkozhatunk.
A fél óránál hosszabb hanganyagok több, jellemzően húsz, harminc perces részletben kerültek föl a webboltba, és akár külön is megvásárolhatók. Egy-másfél órányi, mp3 formátumú hangoskönyv egy-két ezer forintba kerül, a hosszabb könyvek hangos feldolgozásáért öt-hétezer forintot kell fizetni.
A webbolt rendelési folyamata a lehető legegyszerűbb: regisztráció nélkül működik a vásárlás, fizetni pedig bankkártyával lehet. 

Megosztás

Egypercesek

Oliver és Vlagyimir beszélgetnek

Oliver és Vlagyimir beszélgetnek

A nagypolitika egy olyan mélyvíz, melybe nem úszógumival, hanem tengeralattjáróval kell bemártózni

Egy könyvtáros csak könyvet lophat

Egy könyvtári dolgozó két éven keresztül könyveket és folyóiratokat lopott, majd eladta azokat

Magyarnak lenni büszkeség

Hangoskönyv a magyar történelemről

Amikor a sci-fi mester politika thrillert ír

A nyomozás során gyorsan rájönnek, hogy rendkívül nagy a tét

Picasso- Pápán

Művei absztraktok, néha kubisták, néha líraiak

Feliratkozás a hírlevélre

Email