Hangjátékot a rádióboltból!

MEGJELENT: 2017. augusztus 10. | SZERZŐ: Gábor Bálint

Webboltot nyitott a Magyar Katolikus Rádió. A virtuális áruházból hangjátékokat, meséket, irodalmi adaptációkat, felolvasásokat lehet letölteni. 

A Magyar Katolikus Rádió honlapján elérhető webboltba a csatorna elmúlt tizenhárom évében gyártott hanganyagokat lehet megvásárolni. A rádió több mint háromezer művet gyűjtött össze archívumában, s ezek közül egyelőre huszonhárom címet tettek elérhetővé. Ezek között szerepel Gárdonyi Géza Az egri csillagok című művéből készült rádiójáték harminckilenc részben feldolgozva, Mikszáth Kálmán Beszterce ostromából készült hangjáték, vagy Móra Ferenc több meséje. A rádió azt ígéri, a kínálatot folyamatosan bővítik, az év végére a tervek szerint mintegy félszáz produkció lesz elérhető.
A webboltban jelenleg inkább hangoskönyveket találtunk, hangjáték formájában csak néhány mű került föl. A felolvasók/előadók minden esetben kellemes hangú, ismert és elismert színészek, többek között Hirtlig István, Mécs Károly, Pápai Erika, Papp János, Pásztor Erzsi, Rátóti Zoltán, Schnell Ádám és Szakácsi Sándor nevével, illetve hangjával találkozhatunk.
A fél óránál hosszabb hanganyagok több, jellemzően húsz, harminc perces részletben kerültek föl a webboltba, és akár külön is megvásárolhatók. Egy-másfél órányi, mp3 formátumú hangoskönyv egy-két ezer forintba kerül, a hosszabb könyvek hangos feldolgozásáért öt-hétezer forintot kell fizetni.
A webbolt rendelési folyamata a lehető legegyszerűbb: regisztráció nélkül működik a vásárlás, fizetni pedig bankkártyával lehet. 

Megosztás

Egypercesek

A holnap határán újra feltámad Tom Cruise

A holnap határán újra feltámad Tom Cruise

Gyorsan olvastatja magát, oda vág és megsoroz

Bond, Rambo és Piszkos Harry könyvben és filmvásznon

Olvasmányos, a laikusok számára is élvezhető műfajelemző és filmtörténeti kalauz

Aranyat mondok

Az Arany-félmaratonon a nézők aktív részvételére is számítanak

Képes detektívtörténet

Gaiman Smaragdzöld tanulmány című írásából készülne képregény

Lincoln a purgatóriumban

Egy amerikai novellista első regénye nyerte a Man Bookert

Feliratkozás a hírlevélre

Email