Dimenziók közti Ezüst Álom

Párhuzamos világok, dimenziók közti ugrások, mágia, fordulatok sora – mindezekkel folytatódik Neil Gainman és Michael Reaves Köztesvilág című sorozata. A második kötet, az Ezüst Álom a 88. Ünnepi Könyvhétre érkezik.

Izgalmas kalandozás világokon belül és párhuzamos világok között, különleges lényekkel és váratlan fordulatokkal – mindezt nyújtja a sci-fi mágus Neil Gainman és szerzőtársa, Michael Reaves a Köztesvilág című könyvben, melynek már érkezéséről adtunk hírt korábban. A kötet egy sorozat nyitódarabja, mely azóta azonban magyarul is elérhető. Sőt már bizonyított is a hazai rajongók között, így nem is csoda, hogy érkezhet a sorozatnak tervezett sztori újabb része. Az Ezüst Álommal folytatódik a Gaiman- Reaves együttműködés. A kiadó pedig ezúttal sem fukarkodott a páros dicséretében: „a kötet csupa izgalmas dimenzióközi csata és szemkápráztató utazás a világok között, mely minden egyes fejezetben újabb és újabb fordulatot tartogat. Igazi letehetetlen kaland az időben és a térben”. Alapvetően ezt is várjuk a szerzőpárostól.
A történet főhőse a tizenhat éves Joey Harker. A srác nem kisebbet tett, minthogy megmentette a teljes pusztulástól az Altiverzumot, ami egész pontosan az a dimenzió, amelyben az összes lehetséges Föld megtalálható. Újabb küldetés vár azonban Harkerre, aki miután megtanulta a dimenziók közötti átjárást, társaival, a Köztesvilág szabadságharcosaival küldetésre indul. Feladatuk pedig, hogy közös erővel fenntartsák az egymással versengő mágia és a természettudomány egyensúlyát, melyek képviselői az összes világ felett át akarják venni a hatalmat.
Közben az ifjú Joey találkozik egy Acacia nevű idegen lánnyal, aki Joey után lopakodik a Köztesvilág bázisára. A találkozás persze mindent a feje tetejére állít. Különösen, hogy senki nem tudja, hogy ki is a különös idegen, és honnan jött. Sőt azt sem tudni, hogy honnan tud ilyen sokat a Köztesvilágról. Hőseinkre komoly veszélyesek várnak, amit Joey már szinte szokás szerint csak a saját találékonyságának köszönhetően háríthat el… igaz talán Acacia is segíthet ebben…