Megunhatatlan Mocskos meló

Megunhatatlan! Ez gyakorlatilag Christopher Moore minden kötetére jellemző. Most azonban némi újdonsággal és új kiadásban érkezik a Mocskos meló című könyve. Az ördögi humorral átszőtt történetben egy haláli állást kap Charlie Asher.

A nagy sikerű Bolond folytatásaként A velencei sárkány címmel jelent meg tavaly nyáron  Christopher Moore legújabb humorbombája. A kötet A velencei kalmárt és az Othellót ötvözi, Moore-féle humorral megspékelve – írtuk a megjelenés előtt. Azóta azonban újra és újra a kezünk ügyében kerülnek Moore jobbnál jobb könyvei. Egyszerűen megunhatatlanok. Most pedig egyik klasszikusa (talán nem túlzás, mindegyik kötetét klasszikusként emlegetni) felújított kiadásban érkezik. Egész pontosan új borítóval, de persze a megszokott humorral és stílusban jön március 28-án a Mocskos meló
Christopher Moore 2006-os regénye egyébként egy újabb mérföldkő a szórakoztató irodalomban a Biff evangéliumát követően. A Mocskos melóban pedig ezúttal a halál témáját dolgozza fel, a tőle megszokott ördögi humorral. 
Főhősünk Charlie Asher, aki egy teljesen normális fickó. Kifejezetten jól érzi magát a saját kis normális életében, bár azt hozzá kell tenni, hogy egy kicsit neurotikus, és kicsit túlaggódja a dolgokat, de talán mindezt még a normalitás határain belül teszi. Mint férfi pedig teljesen átlagos, nem tipikusan az az alfahím macsó. Sőt inkább a második sorban állt, mikor a kemény férfikaraktereket osztogatták. Ezzel együtt teljességgel jól érzi magát és abszolút megbékélt ezzel az állapottal. Mindemellett felesége egy okos, csinos nő, aki éppen ezért is szereti őt. Átlagos kis boldog életét ráadásul betetőzi egy igazi öröm, gyermekük születik. Így pedig úgy tűnik, hogy nem is alakulhatnának jobban a dolgai. 
A boldogság közepén viszont igazán furcsa dolgok történnek, pontosabban az emberek csak úgy elkezdenek hullani Charlie körül. Akár a legyek. Közben sötét árnyak suttognak neki a csatornákból, teljesen ismeretlen nevek jelennek meg a noteszében. Ráadásként még bizonyos tárgyak vörösen izzanak a közelében. Valami titokzatos erő kezdi irányítani Charlie-t, sőt mindjárt egy új munkakört is kijelöl számára. Mostantól ugyanis Charlie Ashert lesz a Halál. Míg azonban másoknak ez a véget jelenti, addig Charlie-nak ez csak a kezdet…