Egy futball-mágus emlékére

Az én Mágusom, Verebes József címmel írt könyvet édesapjáról, Verebes Krisztina. A labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya egy esztendeje hunyt el. A könyvben hetven interjú szerepel, emellett megidézte édesapja pályafutásának már elhunyt szereplőit. 

Verebes Krisztina szerint könyve tulajdonképpen kollázs, amelyben a címszereplőtől, a néhai edzőtől is számos idézet szerepel. „A mai nap Verebes József halálának az évfordulója, de remélem, hogy a könyv által a feltámadásának napja is” – fogalmazott könnyeivel küszködve a szerző.
Az előszóból kiderül, talán még sosem készült futballkönyv ennyi megszólalóval. „Sokat meséltek kortársai, játékosai és barátai is. Az interjúk alatt rájöttem, mennyien szerették, szeretik őt. Érzelmileg nem volt könnyű ez a néhány hónap. De én talán így dolgoztam fel a történteket. Pozitív könyvet szerettem volna, sok Verebes-idézettel, humorral. A nehéz időszakokról is írok, a rosszindulatú vádakat viszont nem idézem. Ez most az én válogatásom. A célom, hogy a futballszerető közönség, a szakma ne felejtse őt el, sőt fedezzék fel újra. Ha kell, értelmezzék át a róla kialakult képet” – írta.
Verebes József tavaly március 13-án, hetvennégy évesen hunyt el. Edzői pályafutása során a legnagyobb sikereit a győri Rába ETO-val és az MTK-val érte el. Háromszor nyert bajnoki címet, és még öt alkalommal szerzett érmet az NB I-ben. A magyar válogatottat két időszakban is irányította szövetségi kapitányként.