Pengeként hasító izgalmak

Újabb isteni város, újabb titokzatos események, lehetetlen történések, összeesküvés, gyilkosság – várhatóan mindezt ígéri Robert Jackson Bennett hamarosan megjelenő Pengék városa című kötete. A Lépcsők városa után a díjnyertes író legújabb regénye februárban érkezik magyarul.

Az ember jobb, ha óvatos, amikor egy lehetetlen helyszínekkel és alternatív valóságokkal tarkított városban kell egy titokzatos gyilkos nyomába erednie. Még a végén egy sötét összeesküvésre bukkan. Ahogy Shara Thivani kémnő is Robert Jackson Bennett második, magyarul megjelent, a Lépcsők városa című könyvében.
A kötet sikert aratott a magyar olvasók között is, sőt talán az egyik 2016-os kedvenc is lett. A Bennett-rajongók nagy örömére pedig érkezik a folytatás. Ha minden igaz, akkor már februárban a kezünkbe vehetjük az újabb részt, amely a Pengék városa címet kapta.
A történet főhőse ezúttal Turjin Mulaghesh kormányzó, de a helyszín is változik. Bulikov után ugyanis most az isteni városok egy új helyszínén – Vúrtyavasztánban – bontakozik ki egy fergeteges történet, ami természetesen megint több mint elsőre látszik. A kiadó egyelőre több részletet még nem árult el, de abban biztosan lehetnek a Bennett-olvasók, hogy ezúttal is egy rendkívül jól megírt és különös sztorival találkozhatnak. Ráadásul akár még ezzel is bezsebelhet egy-két díjat a harminchárom éves texasi szerző. Már ugyanis rögtön első regényével, a Mr. Shivers-szel elnyerte a Shirley Jackson- és Sydney J. Bounds-díjakat. Ezután második könyvét, a 2011-ben megjelent The Company Mant Edgar-díjjal tüntették ki, illetve Philip K. Dick-különdíjat kapott érte. Harmadik regénye, a 2012-es The Troupe után pedig negyedik könyve 2013-ban American Elsewhere, (nálunk Horzsolások) címmel jelent meg, amiért szintén megkapta a Shirley Jackson-díjat. Utóbbi már nálunk is hódított, ami nem is csoda, hiszen igencsak rejtélyes és borzalmas gyilkosságokkal találkozhatunk benne. Bennett ebben a kötetben is tanúbizonyságot tesz horrorérzékéről, amit pályatársai és a kritikusok Stephen King és Ray Bradbury munkásságához hasonlítanak.