Lángvetővel debütál a fantasy mágusnő

Igazi fantasy-mágusként tartják számon a tengerentúlon Cinda Williams Chima-t, akinek híre nemigen jutott el még hozzánk. Eddig! Hamarosan ugyanis érkezik legújabb sorozatának nyitó darabja: a Lángvető című kötettel debütál a magyar könyvpiacon.

Egy újabb, a tengerentúlon már óriási sikernek örvendő írónő debütál Magyarországon. A többszörös New York Times bestseller szerző, Cinda Williams Chima Lángvető című fantasy kötete érkezik a magyar olvasókhoz. Az igazi fantasy-rajongók már elképzelhető, hogy találkoztak az amerikai írónő nevével, hiszen már két rendkívül ismert sorozata is megjelent.
Első szériája a The Heir Chronicles (Örökös krónikák), aminek mind az öt kötete nagy sikert ért el. A nyitódarab 2006-ban jelent meg, míg a záró 2014-ben került az olvasók kezébe. Ezzel párhuzamosan indította útjára 2009-ben Cinda Williams Chima a The Seven Realms (Hét királyság) című, négykötetese sorozatát. A Démon király, a Száműzött királynő, A szürke farkas király és a Bíbor korona pedig ugyancsak elismerést hozott az amerikai szerzőnőnek. Két ilyen sikeres széria után némileg meglepő, hogy eddig még nem jelent meg magyarul egy története sem, ám nem kell már sokáig várni arra, hogy debütáljon nálunk is Cinda Williams Chima.
Viszont nem a korábbi művei közül jelenik meg egy, hanem egy teljesen új sorozat indító történetével lép a magyar könyvpiac színterére. Ennek nyitódarabja a Lángvető, amellyel végre Magyarországon is bemutatkozik. A kiadó szerint a könyvben minden benne lesz, ami egy remek fantasyhez kell, ráadásul felnagyítva. Gonosz erők és bizonytalan próbálkozások ütköznek meg, sárkányok sziluettje hasítja az égboltot, barátok és váratlan szövetségesek fognak össze, titokzatos mágusok járják a vidéket, és még egy császárnő is készülődik valahol a távolban, minden tengereken túl. A kiadó azt ígéri, nemcsak a világ, de a szereplői is nagyon emlékezetesek lesznek. Várjuk!