Felbolydult napjaink

Repülő autók, mozgó járdák és holdbázisok, időutazás – ilyen a kanadai író, Elan Mastai szerint a világ 2016-ban. Pontosabban a Felbolydult napjaink című kötetében, mellyel a szakmai sikerek mellett óriásit kaszált.

Írói vénája igencsak erős Elan Mastai-nak, a kanadai szerző ugyanis elismert forgatókönyvíró. Jó pár történetet is írt, melyek közül az első igazi sikert a The F World/Az F világ hozta meg számára. Olyannyira, hogy a Kanadai Forgatókönyvek Díjátadóján még legjobbnak járó elismerést is kiérdemelte. Ezt követően, 2015-ben debütált első regényével az All Our Wrong Todays című művel. Ezzel szintén óriási sikert ért el, nem beszélve az anyagi bevételről. A kötettel ugyanis 1,25 millió dollárt keresett.
Ez a sikermű érkezik idén hozzánk is. A magyar fordításban Felbolydult napjaink címmel. A történet szerint 2016 már egy igencsak űrkorszak. Minden ugyanis olyan, mint amilyennek az ötvenes években elképzelték az emberek. A főhős, Tom Barren 2016-jában az emberiség egy techno-utópisztikus paradicsomban él, ahol repülő autók, mozgó járdák és holdbázisok vannak, soha nem romlik meg az avokádó, és soha nem alakult ki a punk rock… mert nem volt rá szükség. Tom ennek ellenére valahogy mégsem találja meg a helyét ebben tökéletes és igencsak idealista világban. Némi tévelygés után pedig balszerencséjére egy időutazós mizériába keveredik, aminek köszönhetően abba a világba érkezik, amit mi most valóságnak hiszünk. Tom számára a mi megszokott valóságunk viszont csak egy nyomorúságos szemétdombnak tűnik.
Elan Mastai bemutatkozó regénye azokról a változatainkról szól, melyeket levetünk magunkról, majd idővel beléjük növünk. Egy történet a barátságról, a családról, a váratlan utakról, a többi ösvényről és a sokféle formában testet öltő szeretetről. A kiadó szerint humoros és szívet melengető regény, tele helytálló meglátásokkal, elmésséggel és elképesztő feltalálói érzékkel, amivel egy óriási tehetség felbukkanását jelzi.