Krimi visszafelé

Eltűnik két lány. Ebben alapvetően nincs akkora furcsaság egy krimiben. Abban már viszont igen, hogy az eltűnésük között tíz év telik el. Abban pedig pláne, hogy történetüket visszafelé meséli el Megan Miranda a magyarul most debütáló Minden eltűnt lány című kötetével.

Az angolul júniusban megjelent krimijével bemutatkozik a magyar olvasóknak is Megan Miranda. Az eredetileg All the Missing Girls  címet viselő kötet ugyanis Minden eltűnt lány címmel októberben kerül a magyar könyvesboltokba. A New York Times szerint az amerikai szerző már-már Hitchock-i stílusban meséli el a történetet, az LA Review of Books pedig egy új színfoltnak tartja a kötetet az amerikai krimiirodalomban.
A Minden eltűnt lány főszereplője Nicolette Farrell, aki boldog él Philadelphiában. Sikeres munkájában és nagyon szereti a vőlegényét. Egy időre azonban szerelmétől és kedvelt városától is búcsút kell vennie, mivel szülővárosába utazik, ugyanis fel kell keresnie beteg édesapját. Cooley Ridge-ben pedig, mialatt segít, ismét feltörnek a régi emlékek, amikkel szembe kell néznie. Tíz év telt el azóta, hogy legjobb barátnője, Corinne nyomtalanul eltűnt.
Az amerikai kisváros sokat azonban nem változott ezalatt az egy évtized alatt, a régi barátok, rokonok ugyanis még mindig itt élnek. Így például Nicolette bátyja, Daniel, aki feleségével, Laurával éppen gyermeket vár. A lány egykori exbarátja Tyler, valamint haverja Jackson is felbukkan. Nicolette volt kedvese pedig éppen azzal az Annaleise Carterrel jár együtt, aki a csapat alibijét jelentette arra az estére, amikor Corinne-nak nyoma veszett.
Néhány nappal azután azonban, hogy Nicolette hazaérkezett, most éppen Annaleise tűnik el. Az egykori társaság így most ismét átéli azokat a szörnyűségeket, amiket tíz évvel korábban.
Nicolette ebben a helyzetben pedig minden igyekszik megtenni, hogy kiderítse az igazságot. Ezt a tizenöt napos történetet meséli el visszafelé a tizenötödik naptól haladva az elsőig Megan Miranda az év egyik legjobban várt pszichológiai thrillerében. Természetesen a nyomozás közben megdöbbentő dolgokat fedez fel barátairól, családjáról és arról, mi is történt valójában a legjobb barátnőjével tíz évvel ezelőtt.