Nagy Könyves Beavatás

Különleges játékot hirdetett az Informatikai és Könyvtári Szövetség. A Nagy Könyves Beavatás fiataloknak szóló és öt hónapig tartó versengés, amelynek célja természetesen az olvasás népszerűsítése, a könyvtárak világának bemutatása.

A Nagy Könyves Beavatás izgalmasnak ígérkező Választási Ünnepséggel indul 2016. október 5-én. A korábban regisztrált, és barátaik közül csapatot állító résztvevők ezen a napon e-mailben értesülnek arról, hogy a verseny ideje alatt melyik csoportba kerül a megszervezett csapat! A jelentkezők bekerülhetnek a Barátságosak, a Bátrak, a Csoportnélküliek, az Elfajzottak, a Műveltek, az Őszinték vagy az Önfeláldozók csoportjába.
A játék hét fordulóján át az úgynevezett Könyvválasztóból jelölhetik meg, hogy melyek lesznek azok a könyvek, amelyeket a csapat közösen elolvas, majd a Beavató lapon fel is dolgozza az olvasottakat
A játék során a kiírók szerint a résztvevőknek szükségük lesz a képzelőerejükre, a fantáziájukra, az ügyességükre is, hiszen a választott könyv feldolgozása során kreatív feladatban is helyt kell állniuk. Elkészíthetnek például egy szimulációs játékot, tervezhetnek új könyvborítót, készíthetnek montázst, kereshetnek a könyv hangulatához illő zenéket… Az sem lesz egyszerű, hogy mindösszesen százhatvan karakterben kell majd összefoglalni egy több száz oldalas könyvnek a tartalmát. Azoknak pedig, akik szeretnék kipróbálni magukat tollforgatóként, lehetőségük lesz arra is, hogy a történet egyes jeleneteit átírják vagy előzményt, esetleg folytatást készítsenek hozzá. A hét forduló során a Beavatott klubokban érdekes könyvtári programokon vehetnek részt az érdeklődők, ahol egyebek mellett más csoportok tagjaival is találkozhatnak.
A nagyszabású rendezvénysorozat Záró Ünnepséget2017. március 8-án tartják majd a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban, ahol a sikeresen szereplő csapatok nagyon komoly nyereményekre számíthatnak.