Itt a vízálló e-book

Az a gyanúm, egyszerűen elcsúsztak a tervezés-kivitelezés-promótálás szentháromságával a gyártók, mert a legújabb, és elődeitől eltérően, immár vízálló e-book olvasó csak szeptemberben jelenik meg a piacon.

Persze lehet, hogy az Aura One névre hallgató eszközt a déli félteke könyvbarátainak szánják a gyártók, ahol ugye csak most közeledik a nyár és vele a felhőtlen strandolás.
Az új eszközről annyit lehet egyelőre tudni, hogy a kijelző felbontása 1872×1404, ami azt jelenti, hogy az Aura One 300 pixelt jelenít meg hüvelykenként, és szemben a megszokott 4 GB-tal, háttértárból is 8 GB-t birtokol.A készülék 7,8 hüvelykes E-Ink kijelzője nagyobb, mint az Amazon Kindle hatosa, viszont igen könnyű jószág, mindössze kétszázharminc gramm. Igaz, azért az új eszköz annyira nem könnyű, hogy lebegni tudjon a víz felszínén, de ha nem süllyed túl mélyre, még a víz alatti olvasgatást is lehetővé teszi. Kezdő búvárok például átfuthatják rajta a Mit tegyünk hirtelen cápatámadás esetén című fejezetet, vagy a gyermekzsivaj elől menekülő strandolók merülhetnek el kötetükben, illetve a vízben, kizárva így a külvilág zavaró hangorkánjait.
A készülék állítólag két órát is kibír a víz alatt, de arról nem szól a fáma, hogy légzőkészüléket, oxigénpalackot is mellékel-e a gyártó a szerkentyűhöz. Ezek nélkül ugyanis elég körülményes két órán keresztül olvasni a mélyben.  
Mindezt azonban meg is kell fizetni, hiszen a szeptemberben megjelenő vízálló e-book olvasóért kétszázharminc dollárért kínálják, ennyiért azonban még továbbfejlesztett megvilágítást is kapnak a felhasználók, akik így nem csak a fényerőt, hanem a színhőmérsékletet is állítani tudják.
Na, hát a víz alatt ez sem egészen mindegy…