Három új Potter-könyv várható

Nem maradnak olvasnivaló nélkül Harry Potter rajongói akkor sem, ha már elejétől a végéig és végétől az elejéig kiolvasták a legújabb, azaz nyolcadik Rowling-könyvet, a Harry Potter és az elátkozott gyermek címen megjelent színdarabot. A szerző ugyanis bejelentette, hamarosan jön három új novelláskötet.

Az új kötetekben – amelyek egyelőre csak e-book formában lesznek hozzáférhetőek – J.K. Rowling a Potter-univerzum sötét bugyraiba kalauzolja el olvasót, és újabb titkokat és részleteket fed majd fel számos karakter életéről.
A Power, Politics And Pesky Poltergeists címmel megjelenő könyvből kiderül például néhány érdekesség az Azkaban történetéről, és a sorozat egyik legellenszenvesebb alakja, Dolores Umbridge múltjáról is. Rowling Umbridge Voldemorttal és Horatius Lumpsluckkal való kapcsolatáról is elárul néhány dolgot, méghozzá azokból az időkből, amikor Voldemort fiatal diák volt a Roxfortban.
A Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies című kötet McGalagonyról és Remus Lupinról mond el pár érdekességet, a Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide pedig a Roxfort varázslóiskola eddig fel nem tárt titkairól mesél.
A három e-könyv a beharangozók szerint szeptember 6-án jelenik meg, és darabonként három dollárba kerül majd. Az előzetesek szerint a kötetek mindegyike tízezer szó hosszúságú lesz, és a Pottermore-on valamint online könyváruházakban lesz beszerezhető.