Christie a képernyőn

Remek jövő vár Agatha Christie rajongóira, már legalább is azokra, akik valami furcsa ok miatt jobban szeretik filmen látni a zseniális bűnügyi történeteket, mint kötetben átlapozni. Na, igaz, a filmen nem olyan egyszerű a végénél felütni a könyvet, hogy kiderüljön, ki a gyilkos.

Akárhogy is, a közeljövőben valósággal el fogják árasztani a képernyőt Agatha Christie munkái. A BBC ugyanis hét tévéfilmet rendelt a krimikirálynő írásai nyomán.
A brit köztévét a Tíz kicsi néger alapján készített Tíz kicsi katona tavalyi sikere győzet meg arról, hogy a mai nézők ugyanolyan lelkesen fogyasztják Agatha Christie történeteit, mint a korábbi olvasók, s e tapasztalat indította arra a BBC vezetőit, hogy belevágjanak a lendületes projektbe.
Elsőként Az alibi című regényt fogják adaptálni, ez volt Christie egyik személyes kedvence az írásai közül. A másik hat cím közül egyelőre kettőt jelentettek csak be, az Eljő a halál...-ból és Az ABC-gyilkosságok-ból már biztosan készül tévéfilm. Hogy mi lesz a folytatás, azt körömrágó kíváncsisággal várjuk, mint ahogyan az első filmek televíziós premierjét is.
Persze ez sajnos nem holnap lesz. A tervek szerint az új filmek a következő négy évben fognak képernyőre kerülni.