Egy titokzatos gyilkosság egy titokzatos szerző tollából

Kolovratnik Krisztián és Tenki Réka alakítja a Kondor Vilmos nagysikerű regénye nyomán, Gárdos Éva rendezésében készülő Budapest noir főszerepeit. A forgatás februárban kezdődik.    

Az 1930-as évek Budapestjén játszódó krimi további kulcsszerepeit Kulka János, Kováts Adél, Dobó Kata, Anger Zsolt és Szabó Simon játssza, az operatőr Ragályi Elemér, a látványtervező Pater Sparrow, a kosztümökért Flesch Andrea felel. Az alkotás producere Kemény Ildikó, a Pioneer Pictures vezetője.
A film száz százalékban magyar forrásból, magyar történetből születik és a helyszíne Budapest. A produkció az előkészítésére elnyert összeggel együtt kilencszáz ötven millió forint támogatást kapott a Filmalaptól.
Gárdos Éva azt mondta, hogy régóta érdekli a film noir műfaja. Amikor Kondor Vilmos könyve a kezébe került, egy nap alatt elolvasta, és filmet akart forgatni belőle. Az 1936-ban játszódó történet főhőse Gordon Zsigmond bűnügyi zsurnaliszta, aki egy titokzatos gyilkosság szálait göngyölíti fel.
A rendező a film előkészítése során találkozott az álnéven író, és kilétét továbbra is titokban tartó Kondor Vilmossal, és Szekér András forgatókönyvíróval együtt többször is konzultáltak vele.
„Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy egy ilyen lelkes és szuper csapatban kaptam helyet. Fantasztikus a forgatókönyv” – mondta a Gordont alakító Kolovratnik Krisztián. A színész szerint Gordon „titokzatos pasi”, aki keveset beszél, és elrejti az érzelmeit. Tenki Réka, aki Gordon barátnőjét, Eckhardt Krisztinát játssza, úgy vélekedett, hogy a fotóriporter szabad és független nő. Izgalmas lesz a Gordonnal való kapcsolatát bemutatni. „A korabeli Budapest leggazdagabb, legbefolyásosabb embere volt elképesztő kapcsolatokkal, egészen magas rangú politikusok és üzletemberek tartoztak a baráti körébe” – festette le az általa alakított vitéz Szőllősy Andrást Kulka János, hozzáfűzve, hogy az ő története is titkokkal terhelt.
A forgatás február 8-án indul és negyvenöt napig tart. Különböző budapesti helyszíneken, valamint a Mafilm Róna utcai filmstúdiójában készülnek majd a felvételek. Ragályi Elemér operatőr azt mondta, hogy igyekszik elkerülni a műfaj kliséit, és mindent elkövet, hogy a nagyon jó könyvből nagyon jó film készüljön. Hangsúlyozta, hogy milyen fontos szerephez jut Pater Sparrow látványtervező munkája, mivel nem lesz egyszerű a harmincas évek fővárosát hűen a filmvászonra varázsolni.
A Budapest noir az év végére készül el, az alkotók szeretnék, ha előbb nemzetközi filmfesztiválokon mutatkozna be, és azt követően kerülne a mozikba.