A boldogság receptje

Már magyarul is megjelent A boldogság receptje, melyben egy spanyol pszichológus, Rafael Santandreu praxisának tanulságait összegzi egy kötetben. A könyv az örök szkeptikusokat is igyekszik anekdotákkal és vicces történetekkel is meggyőzni.

Rafael Santandreu, a neves barcelonai pszichológus azt vallja, hogy az életet élvezni kell, szeretni, tanulni és felfedezni. Szerinte ez azonban csak úgy érhető el, ha a félelmeinket legyőzve elsajátítjuk, hogyan mondjunk búcsút a mindennapjainkat megkeserítő negatív gondolatoknak. Ebben segít A boldogság receptje című könyvével, amely most már magyarul is megjelent a Libri gondozásában.
A kötetben a páciensek és híres emberek történeteit bemutatva nyújt segítséget abban, hogy hogyan változtassuk meg a gondolkodásmódunkat és cselekedjünk másképp. A szerző a könyvben a kognitív pszichológia legkorszerűbb és leghatásosabb eredményeit osztja meg az olvasókkal, mindezt azzal a nemes céllal, hogy erősebbek és boldogabbak legyünk.
Rafael Santandreu olvasmányos történeteivel, magyarázataival ráadásul nemcsak szemléletmódot ad, hanem némileg okító szándékot hangsúlyozva még szórakoztat is. Számos rendelőjében megesett vicces, humoros történettel, anekdotával és különféle elbeszélésekkel színesíti a kötetet. A szakember emellett magának a terápiának a működési elvét is jobban megismerteti, így pedig az olvasó is könnyebben jöhet rá saját problémáira. Az abból való kikeveredéshez pedig egy kiváló tananyag A boldogság receptje.
A kötet tulajdonképpen egy terapeuta, aki hozzásegíti az olvasót a mosolygós, optimista élethez.