Megnyílik a könyvtár-hotel

Japánban a közeljövőben elkészülnek legújabb formabontó ötletük megvalósításával, a könyvtár-hotellel. Ha nem tudnánk, hogy Japánban lesz, akkor is ki lehetne találni, hiszen nem egy szokatlan, abnormális nóvum letéteményesei az ázsiaiak. Szóval bárkinek valami eszement ötlete támad, előbb nézze meg, hogy vajon Kínában, Japánban, vagy a „kis tigrisek” valamelyikében már megcsinálták-e. Valószínűleg igen. Mindenesetre a könyvtár-hotel kivételesen tényleg elég jól hangzik.

Az újszerű hotel megálmodói minden bizonnyal arra törekedtek, hogy akik utazásuk során inkább nyugalomra, csendre vágynak, és nem mellesleg könyvmolyok, azok számára is legyen egy tökéletes szálláslehetőség, ne kelljen, átlagos módon, egy egyszerű hotelben nélkülözzenek.  
A Book and Bed hotelben azonban nem lesznek szobák, úgy alakították ki a teret, hogy azt könyvespolcokkal osztották bokszokra, szóval a csend és a nyugalom része még nem teljesen tisztázott. Mindazonáltal próbálkoznak, így aki egy kissé mizantróp, legalább a függönyét elhúzhatja.
Japánban az egyedi hotelek nem új keletűek, ezelőtt ugyanis nyílt már Godzilla-témában, vagy épp robotszemélyzettel felszerelt szálloda is, de talán ezeknél is pihentebb agyszülemény a külön sírószobákkal felruházott hotel, ahol bárki – a megálmodó szerint főként nők – luxus körülmények között itathatják az egereket.
A Tokióban megnyíló könyvtárhotel árairól egyelőre nem tudni semmit, de úgy tervezik, hogy a turisták valószínűleg csak pár órára pihennének meg egy-egy bokszban, de lehetőség lesz akár napokra is kivenni azokat.