Vándorgyűlnek a könyvtárosok

MEGJELENT: 2015. július 17. | SZERZŐ: László

Továbbra is folyamatos és dinamikus megújulásra van szükség mind az egyesületet, mind a könyvtárat, könyvtárosokat illetőleg – fogalmazott a Magyar Könyvtárosok Egyesületének (MKE) elnöke a szervezet 47. vándorgyűlését megelőző sajtótájékoztatón a Szolnoki Főiskolán.

Barátné Hajdu Ágnes elmondta, hogy „A minőség dinamikája: a fejlődő könyvtár” című, három napos eseményen tizenhárom szekcióban folyik majd a munka. Az idén nyolcvan éves MKE vándorgyűlésén a külföldi vendégeken, a határon túli magyar résztvevőkön kívül hétszáz hazai szakember és könyvtáros hallgató vesz részt az ország minden részéről és a szakma minden területéről – tájékoztatott.
Szólt arról, hogy a rendezvényt szakmai kiállítás, kulturális és turisztikai programok színesítik, amelyek lehetőséget nyújtanak Szolnok történetének, hagyományainak, jelenének megismeréséhez.
Lászlóné Nagy Ilona, a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézet igazgatója elmondta: utoljára huszonhét éve rendeztek vándorgyűlést Szolnokon.
Fejér Andor, Szolnok alpolgármestere szerint a minőségi szolgáltatásokon túl a könyvtáraknak nagy szerepük van a lokálpatriotizmus erősítésében is.
Túróczi Imre, a Szolnoki Főiskola rektora a sajtótájékoztatón elmondta: fontos, hogy az új technika mellett az olvasás élményét is biztosítsák a könyvtárakban, legyen közösségi tér a könyvtár".
A Magyar Könyvtárosok Egyesülete 1969 óta évente hirdeti meg különböző helyszíneken az alkalmanként hat- nyolcszáz könyvtáros részvételével zajló vándorgyűléseket. Meghívott állandó vendégek a határon túli magyar könyvtárosok, a külföldi társszervezetek képviselői és a fiatal, szakmába most kerülő hallgatók. A vándorgyűlés nyitottságát fokozza, hogy az eseményen sor kerül a szervezeti élet jeles személyiségeinek kitüntetésére, továbbá a Fitz-díj átadására és az Év fiatal könyvtárosa díj kitüntetettjének köszöntésére is.Megosztás

Egypercesek

Önéletrajzot írt a volt újpesti focista

Önéletrajzot írt a volt újpesti focista

Őszintén ír pályafutásáról és pályán kívüli életéről

Vérfagyasztó lápkirálylány

„Szenzációsan jó pszichológiai vívódás”

Az aviátor felesége navigátor

Ez esetben Anne Morrow volt Charles Lindbergh mögött

Magyarul is ír Tom Hanks írógépe

Az egyes novellák mindegyikében megjelenik valamilyen módon egy írógép

Marék-mesék a Projektben

„Remélem, hogy ezt az érdeklődést új könyvekkel tudom majd megköszönni”

Feliratkozás a hírlevélre

Email