Az ovális iroda titkai

A hírhedt Clinton-Lewinsky affér, Hillary Clinton dobálózása, John F. Kennedy viszonyai, a Carter fiúk drogos ügyei és a jelenlegi first lady trikós táncolásának részleteire is fény derül. A Fehér Ház hálószobatitkairól jelent meg ugyanis egy könyv a minap.

The Residence: Inside the Private World of the White House címmel jelentette meg belső információkra támaszkodó könyvét Kate Anderson Brower. Nem volt nehéz számára közvetlen hírforrásokat találni készülő kötetéhez, hiszen korábban az elnöki hivatal akkreditált tudósítójaként dolgozott. A Fehér Ház alkalmazottjai, az elnöki adminisztrációk munkatársai és az államfői családok hozzátartozói közül pedig több, mint száz embert faggatott ki. Így derítette ki egyebek közt azt is, hogy amikor kiderült Bill Clinton és Monica Lewinsky viszonya, akkor Hillary Clinton egy könyvet vágott hitvese fejéhez, amit össze is kellett varrni. Korábban egyébként arról szóltak a pletykák, hogy egy lámpa volt a first lady fegyvere. A románcról pedig természetesen a személyzet már jóval korábban tudott, mint ahogyan az kirobbant.
Az író persze más elnököket sem kímélt, így például John F. Kennedy jól ismert hűtlenkedéseiről is ír, ahogy arról is, hogy mennyire szeretett meztelenül úszkálni a személyzet női tagjaival. A nőügyek mellett némi drog is terítékre kerül, ám ez már Jimmy Carter fiaihoz köthető, akik vízipipából szívták a marihuánát a Fehér Házban.
A történetek közt helyet kap az idősebb Bush házaspár is, akit különösen kedvelt a személyzet, de mellettük Ronald Reaganről és feleségéről is olvashatunk. Természetesen a kötetből nem maradhat ki a jelenlegi, kissé távolságtartó elnök, Barack Obama sem, aki első hivatali estjén a trikót és melegítőt viselő feleségével Mary J. Blige zenéjére táncolt a lakosztályában.