Rocktragédiák

Titokzatos halálesetekkel, különleges dokumentumokkal, újságcikkekkel és fotókkal a minap magyarul is megjelent a Michele Primi Rocktragédiák című könyve. Többek közt olyan rocknagyágyúkról is olvashatunk benne, mint Bon Scott, Jimi Hendrix, Freddy Mercury vagy Kurt Cobain.

Mi a közös bennük? Elvis, Jim Morrison, Jimi Hendrix, Freddie Mercury, Bon Scott, Kurt Cobain, Janis Joplin, Michael Jackson, Whitney Houston, Amy Winehouse… Természetesen mindenki tudja a választ. Hallhatatlan zenei legendák és bár testben nincsenek már köztük, mégis továbbélnek.
Többek közt róluk is olvashatunk a minap már magyarul is megjelent Rocktragédiák: különleges életek és titokzatos halálok című könyvben, melyet Michele Primi jegyez. A kötetben összesen hatvanhárom világhírű énekesről, zenészről és különleges életükről, halálukról tudhatunk meg részleteket. Egyebek mellett azt, hogy kit ölt meg a maffia vagy éppen saját édesapja, esetleg egy őrült rajongója. Többen közülük ráadásul a 27-esek klubjába tartoznak, abba a társaságba, melynek tagjai 27 éves korukban hunytak el. Az esetenkénti titokzatos haláluk mellett természetesen számtalan érdekességgel is találkozhatunk a kötetben újságcikkeken és eredeti dokumentumokon át a különleges képekig.
A könyvhöz jól illene előszóként a legendás The Who együttes My Generation című számának egyik sora: hogy hős lehess, meg kell halnod, mielőtt megöregednél.