Egy könyv, ami huszonnégy órán belül megsemmisül

Létezik egy digitális könyv, amit mindössze huszonnégy óra leforgása alatt kell elolvasnunk, ha nem sikerül, akkor lemaradunk a végéről, a mű ugyanis egy nap múlva megsemmisíti önmagát. Akárcsak a Mission Impossible sorozat küldetés ismertetője!

„…És mit mindig, ha te vagy a csapatod bármely tagja bajba kerülne, a szolgálat segítségére nem számíthatok. A diszk öt másodpercen belül megsemmisül” – hangzik el a klasszikus mondat minden egyes küldetés ismertetésekor a Mission Impossible 1988-ban indult tévésorozatban.
Nagyjából valami hasonló figyelmeztetést kaphatunk – igaz talán az elfüstölő eszköz nélkül – James Patterson Private Vegas című letölthető könyvének elején is, amit egy nap alatt kell elolvasni, máskülönben megsemmisíti önmagát. A könyv a leírása szerint egy izgalmas történetet nyújt, amit nem lehetetlen huszonnégy óra leforgása alatt elolvasni, annál inkább lehetetlen küldetésnek számít az exkluzív kiadvány megvásárlása. Majd háromszázezer dollárba kerül, igaz ez tartalmaz még egy első osztályú repülőjegyet, egy kétéjszakás luxusutazást egy ismeretlen különleges helyre, amihez kapunk még egy tizennégy karátos arany távcsövet is, illetve egy ötfogásos vacsorát az íróval. Ráadásul mindezt a könyv hangulatához illően a rendőrség taktikai beavatkozó egysége, a SWAT fogja biztosítani.
A hatvanhét éves amerikai bestselleríró így kívánja reklámozni könyvét, mellyel kapcsolatban elmondta: a könyvkiadás történetében még soha nem rukkoltak elő ehhez hasonlóval. Patterson hangsúlyozta, a könyvkiadásnak muszáj versenyre kelnie a mozifilmekkel és az internettel, valamint a kiadóknak a filmes cégekhez hasonló kreatív ötletekkel kell előrukkolniuk.
A január 26-án megjelent Private Vegas az író Private-sorozatának legújabb része, amelyben Jack Morgan magándetektív ezúttal a szerencsejátékosok Mekkájába nyomoz. A promóciót követően a könyvet természetesen hagyományos formában is beszerezhetik a rajongók.
Az Alex Cross-regényeiről ismert szerző könyvei világszerte több mint háromszázmillió példányban keltek el. Fiataloknak szóló írásai közt pedig szerepelnek a Gimisévek sorozat kötetei is.