Ki a legnagyobb ellenséged?

Ken Follett a feszültségkeltés és az olvasói figyelem megőrzésének nagymestere. S, hogy ezt miként csinálja? Íme a recept: végy néhány szereplőt, zsúfold össze őket egy viszonylag kis helyen, ahonnét nem lehet kijutni vagy elmenekülni. Egy repülőgép fedélzeténél nincs is tökéletesebb helyszín, hiszen mi tudná jobban biztosítani az összezártságot?

Harcolnod kell magaddal, az érzéseiddel, az elemeiddel és az utastársaiddal egyaránt. A felsoroltakból ki a legnagyobb ellenséged?
A háború kezdete előtt, akinek módja volt rá, igyekezett elhagyni a kontinenst, ahol Hitler csapatai készülődtek a hódításra. 1939 egyik szeptemberi napján Angliából felszáll a Pan American légitársaság egyik óriási, Clipper típusú hidroplánja, hogy az Atlanti-óceánt átszelve utasait Amerikába repítse. Ezen a luxusrepülőn szinte minden megtalálható volt, amit a kor az utazáshoz kínálni tudott. A jegyárat csak a leggazdagabbak bírták kifizetni. A kérdés azonban az, hogy mi számít drágának? Sokallod a jegyárat, ha a nyomodban a Gestapo lohol? És ha börtönnel fenyegetnek? Ha úri tolvajként bírósági ítélet vár rád? Mi tennél ha a szerelmed veszélybe kerülne? És ha a testvérednek az örökségedre fájna a foga?
Azt azonban ne felejtsd el, hogy az üldözők mindent elkövetnek, csakhogy beérjék és leszállásra kényszerítsék a gépet! Izgalmas kalandok a háborgó óceán viharos egén: váratlan fordulatok, szerelem, szex, cselvetés, pisztolylövések és vér...